steven_seagal 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2014 Siemka, Mam router domyslny z Neostrady TP, wyremontowałem sobie gorę i przeszedłem tam, chciałbym zwiekszyc jakosc wifi co zrobić? Sam router jest na dole koło stacjonarnego PC i nie mam jak go przenieść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Eskimos 17 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2014 Z tym liveboxem to nic nie zrobisz :< Na twoim miejscu bym zainwestował jakiegoś tp-link lub linksys'a Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2014 Masz na górze doprowadzoną skrętkę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ciamciaj 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2014 Jeśli dookoła jest dużo sieci możesz popróbować zmiany kanału własnego Wi-fi. Na innych kanałach fale mogą lepiej współgrać w otoczeniu z innymi sieciami i zasięg nie będzie sie tak znosił. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
steven_seagal 0 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2014 Panie, mieszkam na wsi a jedyne co mi daje wifi to router ktory znajduje sie na dole w mieszkaniu, a laptop/pc stacjonarny znajduje sie na górze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2014 Spróbuj pochylić antenke wifi, czasem i to pomaga. A najlepiej to pociągnąć pare m skrętki na góre i postawić jakiegoś APka (wyłączając w nim DHCP) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rbit 15 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2014 Jest jeszcze opcja postawienia WDS Reapetera gdzieś w połowie twojej drogi "na górę". Panie, mieszkam na wsi a jedyne co mi daje wifi to router ktory znajduje sie na dole w mieszkaniu, a laptop/pc stacjonarny znajduje sie na górze. Chociaż patrząc na ten komentarz zrób tak jak radzi Tobie Miłosz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2014 Albo taki wynalazek: http://www.tp-link.com.pl/products/details/?categoryid=2244&model=TL-WPA4220 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach