Cad0s 3 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2014 (edytowany) Witam zastanawiam się nad zakupie małego vps-sa Po użytek "domowy" TS3, zabawa pakietami itp. I tutaj rodzi się mój problem gdyż nie mogę zdecydować się pomiędzy Slaskdatacenter (SDC-vps1) a OVH (VPS Classic 1). Chciałbym usłyszeć wasze opinie. Edytowano Maj 1, 2014 przez Cad0s (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2014 Wziąłbym OVH. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2014 Digital Ocean w Amsterdamie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gb 12 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2014 Witam zastanawiam się nad zakupie małego vps-sa Po użytek "domowy" TS3, zabawa pakietami itp. I tutaj rodzi się mój problem gdyż nie mogę zdecydować się pomiędzy Slaskdatacenter (SDC-vps1) a OVH (VPS Classic 1). Chciałbym usłyszeć wasze opinie. http://rootbox.com, otrzymujesz dedykowane zasoby, rozliczenia godzinowe oraz wydajność którą zapewniają dyski SSD. Dodatkowo wsparcie po polsku, a koszty niskie. Dostępna jest także podstawowa instrukcja krok po kroku jak zainstalować TS3 http://kb.rootbox.com/instalacja-serwera-teamspeak3-w-systemie-linux-debian/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmmm21 98 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2014 (edytowany) Może OVH nie ma samych plusów, ale ostatnio szala przechyla się na ich stronę, ponieważ SDC (sprintdatacenter) nie zbyt dobrze sobie radzi z DDOS-ami, ich sieć cierpi coraz bardziej i są przerwy w dostępności. EDIT: Widzę, że pomyliłem firmy tu chyba chodzi o slaskdatacenter, w tym przypadku zdecydowanie OVH. Edytowano Maj 1, 2014 przez mmmm21 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2014 slaskdatacenter = livenet = częste pady, niestabilność usług i overselling. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Maciej 42 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2014 OVH ale na twoim miejscu zastanowiłbym się nad kupnem nieco droższego VPSa w firmie z lepszym supportem. Sprawdź ofertę MZone, najtańszy VPS kosztuje 24zł/mc brutto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmmm21 98 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2014 Jeżeli chcesz tam utrzymywać TS3, dla mnie jedyną rozsądną alternatywą w Polsce dla OVH, jest firma Hosteam. Zerknij na ofertę http://hosteam.pl/vps/openvz/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip_b 19 Zgłoś post Napisano Maj 1, 2014 (edytowany) Byłem w SDC ponad 5 miesiący - niestety nie mogę polecić ze względu na wyjątkowo częste problemy z łączami. W OVH będzie na pewno lepiej ale jeśli masz kasę i bierzesz pod uwagę inne firmy to zainteresuj się polskim Hosteam (najtaniej 24 zł brutto za OpenVZ) ew masz jeszcze Dediboxy w Online.net za 50 zł/mies za dedyka. Całkiem niezłe rabaty masz też w Biznes-Host gdzie za 6 miesięcy płaciłem 100zł i do teraz trzymam tam serwer zapasowy. Edytowano Maj 1, 2014 przez filip_b (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Maj 2, 2014 Ja polecam Digital Ocean (ze względu na bardzo wygodny panel, dosyć szybki support (kilka razy zdarzyło się, że VPS się nie tworzył lub musiałem poprosić o zwiększenie limitu - sprawa załatwiona szybko za każdym razem), dyski SSD) oraz OVH (cena oraz brak problemów z działaniem) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IStreamPL Zgłoś post Napisano Maj 2, 2014 (edytowany) Jeżeli nie jest to gra, która wymaga pingów rzędu 5ms bierz coś z zagranicy. Polska oferta to dno i wodorosty. Drogo, a jakość słabiutka. DigitalOcean działa super, OVH działa super. To 2gie ma dobry anty ddos, digitalocean na czas ataku odcina serwer od sieci. A polskie firmy? przy ddos wszystko się wykłada na parenaście godzin. Miałem SDC i odradzam. Non stop jakieś awarie. Edytowano Maj 2, 2014 przez IStreamPL (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peres.pro 9 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 Jeżeli teamspeak to polecałbym bardziej Polską lokalizacje, jeżeli nie przeszkadza Ci te 10-15 ms więcej to weź OVH, dodatkowo ich ochrona jest bajeczna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2014 (edytowany) @UP głupoty gadasz Jeżeli teamspeak to polecałbym bardziej Polską lokalizacje Ping pod TS3 nie ma nic do jakości jakości i tak się dogadasz z większym pingiem czy mniejszym ważne by serwer miał stabilne łącze i brak strat pakietów. jeśli chcesz pod TS to OMIJAJ MZONE. OVH powinno być dobrym rozwiązaniem. Edytowano Maj 3, 2014 przez SanKen (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach