nmarx 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2014 (edytowany) Z racji tego, że MS nie udostępnia nośników z win7 a ja mam licencję, więc chciałbym ją wykorzystać i muszę pobrać z innego źródła takie naszło mnie pytanie - czy sumy kontrolne - crc, md5, sha-1 to nadal wiarygodna metoda weryfikacji iso? A może da się je podrobić tak, ze każdy będzie myślał, że pobiera nieruszony nośnik? Kiedyś coś tam czytałem, że sha-1 zostało złamane ale nie wiem do końca o co chodziło. Wie ktoś coś na ten temat? Edytowano Kwiecień 29, 2014 przez nmarx (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2014 (edytowany) Jesteś pewien, że Microsoft nie udostępnia iso? Pare miesięcy temu ściągałem .iso z Microsoft po zgubieniu oryginalnej płytki... edit: Przepraszam za wypowiedź nie na temat Co do sumy kontrolnej, chyba teraz się używa SHA2 Edytowano Kwiecień 29, 2014 przez elcct (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nmarx 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2014 Jesteś pewien, że Microsoft nie udostępnia iso? Pare miesięcy temu ściągałem .iso z Microsoft po zgubieniu oryginalnej płytki... edit: Przepraszam za wypowiedź nie na temat Co do sumy kontrolnej, chyba teraz się używa SHA2 Zapewne ściągnąłeś nie od MS a z digitalrivercontent.net - sporo stron błędnie określa to jako "linki od MS", ewentualnie z msdnaa. MS nie udostępnia linków do pobrania np. windows home premium. Swego czasu było tylko demo, trial wersji Enterprise. Kurcze, co do mojego pytania to chyba nie uzyskam odpowiedzi na żadnym portalu w necie :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Kwiecień 29, 2014 Zapewne ściągnąłeś nie od MS a z digitalrivercontent.net - sporo stron błędnie określa to jako "linki od MS", ewentualnie z msdnaa. MS nie udostępnia linków do pobrania np. windows home premium. Swego czasu było tylko demo, trial wersji Enterprise. Kurcze, co do mojego pytania to chyba nie uzyskam odpowiedzi na żadnym portalu w necie :/ Na pewno ściągnąłem z Microsoftu, inaczej bym się nie odważył instalować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach