enimen 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2014 (edytowany) Zna ktoś jakiegoś tutka jak zrobić serwer na strony www na vps'ie?Plus ftp, żeby móc się tam zalogować i załadować pliki strony.A może jest już jakiś dodakowy pakiet do zainstalowania który posiada wbudowany panel administratora i można zmieniać dane przez przeglądarkę? Edytowano Kwiecień 25, 2014 przez enimen (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rbit 15 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2014 Zna ktoś jakiegoś tutka jak zrobić serwer na strony www na vps'ie? Plus ftp, żeby móc się tam zalogować i załadować pliki strony. A może jest już jakiś dodakowy pakiet do zainstalowania który posiada wbudowany panel administratora i można zmieniać dane przez przeglądarkę? Myślę, że w Twoim wypadku najlepszy będzie panel administracyjny w którym to sobie wyklikasz. Polecę Ci panel darmowy ISP Config, tu masz demo: http://www.ispconfig.org/page/en/ispconfig/online-demo.html Tutaj masz tutoriale: http://www.ispconfig.org/page/en/documentation.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2014 Ewentualnie możesz użyć webmin'a, tam też większość rzeczy wyklinasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Maciej 42 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2014 Polecam Ci VestaCp, instalacja jest banalnie prosta, wystarczy wpisać 3 polecenia a wszystko zainstaluje się automatycznie. Dzięki temu panelowi będziesz mógł skonfigurować wszystko o czym pisałeś z poziomu przeglądarki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lou. 11 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2014 Swego czasu korzystałem z tego poradnika Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enimen 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2014 (edytowany) Dziękuję wszystkim za pomoc Nie spodziewałem się aż tak pomcnych ludzi na tym forum Na pewno się przyda i użyję wsystkich podanych przez Was metod. Potem wybiorę coś pod siebie. Czyli przejrzę działanie: ISP Config webmin VestaCp No i ostatni tutek Edytowano Kwiecień 26, 2014 przez enimen (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2014 Możesz sprobować zainstalowac zpanel. Banalnie prosta instalacja i wszystkie usługi masz zainstalowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
enimen 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2014 a co jest najszybsze? W sensie szybko ładuje strony. Mój serwer ma 1GB ram. W sumie chętnie dołożył bym do tego skrzynkę pocztową Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach