HaPe 242 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 Witam, jako, że awk nie wspiera inver match, przez co przepuścić dane polecenie, aby wyświetlić wszystkie procesy z wyjątkiem tych należących do root (uid 0)? ps -eo comm,uid,pid,lstart ? Dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 ps -U root -u root -N Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 Miłosz, jednak na myśli miałem te nienależące do root. Wyświetlić należące do root to żaden problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pitu 160 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 Ta komenda właśnie wypisze wszystkie z wyjątkiem roota. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 Sorry, ja przepisywałem komendę i tak jeszcze świątecznie nie zauważyłem N. Dzięki panowie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach