Gymato 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 Witam Stworzyłem użytkownika , chciał bym mu teraz dodać wszystkie prawa które ma root , czyli by użytkownik mógł wchodzić gdzie chce i kiedy chce , więc w fillezilli dałem mu prawa 777 . Lecz z tego co widzę i tak nie mogę (jako użytkownik) nadawać praw innym plikom 777 . Dla tego proszę o pomoc. Z góry dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 chown -R user:user /katalog Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gymato 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 Rozumiem że mogę przypisać tak kilka kont do 1 katalogu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Eskimos 17 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 Możesz przypisać grupę, a w niej użytkowników, albo ustawić chmod na 777 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gymato 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 (edytowany) Okej zrobiłem tak jak mówił l3szcz wszystko fajnie pieknie , ale na 5 uzytkowniku czyli na 5 bocie coś sie buguje , jak postawiłem kolejny serwer do zdalnego pulpitu to nie moge nic na nim klikać . Tzn klikam audiocius , nie dziala , klikam files manage tez nie dziala . Postanowilem tez 6 uzytkownika , i jest identycznie jak na 5 . Wiec zrobilem reinstal systemu , to samo , na 5 bocie znow nie moge nic robic. Czy jest jakis limit ? ze tak sie dzieje? ps. jak chce zamknac tego screena 5 lub 6 wyskakuje taki błąd http://scr.hu/1nds/t1v8r Edytowano Kwiecień 21, 2014 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gymato 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 Okej zrobiłem tak jak mówił l3szcz wszystko fajnie pieknie , ale na 5 uzytkowniku czyli na 5 bocie coś sie buguje , jak postawiłem kolejny serwer do zdalnego pulpitu to nie moge nic na nim klikać . Tzn klikam audiocius , nie dziala , klikam files manage tez nie dziala . Postanowilem tez 6 uzytkownika , i jest identycznie jak na 5 . Wiec zrobilem reinstal systemu , to samo , na 5 bocie znow nie moge nic robic. Czy jest jakis limit ? ze tak sie dzieje? ps. jak chce zamknac tego screena 5 lub 6 wyskakuje taki błąd http://scr.hu/1nds/t1v8r Ps. Chodzi mi tu o Team Speak 3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach