Gymato 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 Witam Postawiłem Music Bota na moim VPS , na zdalnym pulpicie posługując się tym tutem : http://www.mpcforum.pl/topic/1094189-bot-muzyczny-247/ Lecz ja chciał bym postawić kilka botów , które "oddzielnie" grają inną muzykę. Tak więc wpadłem na pomysł włączyć kilka zdalnych pulpitów tzn : tightvncserver :2 tightvncserver :3 idt... Lecz to nie działało , a dokładniej jak na :2 był odpalony audiocious a na :3 to ten audio z :2 grał na team speaku z :3 . I teraz to kompletnie nie wiem jak mogę odpalić kilka botów . Macie jakieś pomysły jak to zrobić ?? A może jest coś takiego w audiocious jak line 1 , line 2 ... itd..... ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Enceladus 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 Musisz odpalać zdalne pulpity na oddzielnych użytkownikach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gymato 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 Nie będzie to zwykłe marnowanie zasobów ? Może jest jakiś inny sposób? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 Marnowanie zasobów to odpalanie kilku botów muzycznych.. Odpal na oddzielnych użytkownikach i koniec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eXeNFreePlay 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 (edytowany) Już od razu ogarniają boty z mojego tematu ;_; Edytowano Kwiecień 21, 2014 przez eXeNFreePlay (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prizmo 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 @ Popłaczesz się? Sklep zamknięty nie skocze ci po chusteczki,a w domu nie mam ,chyba że papier szary do dupy wystarczy . Do autora tematu może to cie zainteresuje? http://ts3musicbot.net/ Z tego co pamiętam nie ma problemu z kilkoma botami na 1 serwer Ale nie jestem pewny,korzystałem jakis czas temu z tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gymato 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 miałem , śmieszna cena . Za tą cene właśnie stoi mi 5 botów . + jak ogarne co się dzieje postawie jeszcze kilka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 Na pewno wam się fora z GHT nie pomyliły? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gymato 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2014 Okej zrobiłem tak jak mówił l3szcz czyli chown -R user:user /katalog wszystko fajnie pieknie , ale na 5 uzytkowniku czyli na 5 bocie coś sie buguje , jak postawiłem kolejny serwer do zdalnego pulpitu to nie moge nic na nim klikać . Tzn klikam audiocius , nie dziala , klikam files manage tez nie dziala . Postanowilem tez 6 uzytkownika , i jest identycznie jak na 5 . Wiec zrobilem reinstal systemu , to samo , na 5 bocie znow nie moge nic robic. Czy jest jakis limit ? ze tak sie dzieje? ps. jak chce zamknac tego screena 5 lub 6 wyskakuje taki błąd http://scr.hu/1nds/t1v8r Archi na pewno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gacekp 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2015 Witam.Posiadam taki problem. Pierwszego bota posiadam na koncie root i odpalam go bez problemu. Kolejnego bota odpalam z utworzonego użytkownika np ts3. Mogę go jedynie odpalić klikając 2x na skrypt.sh i klikając execute. Gdy chcę odpalić go przez putty za pomocą komendy ./ts3.sh wywala błąd cannot connect to x server. Jak to rozwiązać? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2015 Witam.Posiadam taki problem. Pierwszego bota posiadam na koncie root i odpalam go bez problemu. Kolejnego bota odpalam z utworzonego użytkownika np ts3. Mogę go jedynie odpalić klikając 2x na skrypt.sh i klikając execute. Gdy chcę odpalić go przez putty za pomocą komendy ./ts3.sh wywala błąd cannot connect to x server. Jak to rozwiązać? Pozdrawiam export DISPLAY=:1 ./skrypt.sh I oczywiście display :1 musi istnieć, tak więc przed tym musisz podstawić jakiegoś X'a, np. VNC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach