aiding 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2014 Witam, Mam od niedawna serwer VPS i na nim zPanel. Dodałem w nim moją pierwszą domenę i u providera domeny podałem DNS'y: ns1.nazwadodanejdomeny.pl i adres IP serwera ns2.nazwadodanejdomeny.pl i adres IP serwera Dzień, wszystko się odświeżyło i działa - domena wskazuje na wskazany w FTP katalog docelowy. Problem mam natomiast z drugą domeną - dodałem ją analogicznie jak wyżej i identycznie podałem DNS u providera domeny, którym jest tym razem Home.pl. Poczekałem dzień i domena nie wiadomo skąd kieruje tym razem nie na wskazany katalog FTP a na panel administracyjny - zPanel - pokazuje się normalnie logowanie do zPanelu. Skąd ? Jak ktoś miał taki przypadek to dzięki za góry za pomoc. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aiding 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2014 Nikt nic nie wie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2014 Na serwerze, na który wskazałeś czyli na tym gdzie masz zPanel skonfigurowałeś vhosta dla tej drugiej domeny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aiding 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2014 Głupie pytanie ale jakoś mógłbyś nakierować jak to zrobić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2014 Miłej lektury: http://support.cloud2sme.com/KB/a3/how-to-host-website-using-zpanel.aspx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach