mahatma 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2006 Witam Mam takie pytanie mam server w OVh na debianie z VHCS i postfixem DNS y tez w OVH chce ztobic maly zapasowy serwerek pocztowy ale jak To znaczy wiem ze w DNS powinienem dodac MX 20 z ip innego servera ale na nowym serverze co mam zrobic zainstalowac Debiana i co dalej czy musze instalowac konta mailowe itp. Moze jesty gdzies jakis maly i zgrabny toturial? PROSZE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2006 http://moongroup.com/pipermail/mailhelp/20...ril/001136.html Krótko i na temat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mahatma 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2006 Dzieki bardzo 2 pytanie czy musze do tego miec 2 dedyka czy Virtual wystarczy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2006 Dzieki bardzo2 pytanie czy musze do tego miec 2 dedyka czy Virtual wystarczy? Wystarczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramze5 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2006 Witam, A da rade zrobic takie cos na Eximie i serwerze z DA? Pozdro. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2006 A da rade zrobic takie cos na Eximie i serwerze z DA? Na pewno. Dokładanie zapasowego serwera poczty, to generalnie małoinwazyjna operacja. Niestety nie znam Exima, więc zapytaj o szczegóły Pana Google. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mahatma 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2006 Dzieki Mam pytanie czy po takiej konfiguracji poczta bedzie tylko kolejkowana czy tez bedzie mozna wysylac maile ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2006 Jeśli chodzi Ci o zapasowy serwer, to będzie ona na nim tylko kolejkowana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mahatma 0 Zgłoś post Napisano Maj 12, 2006 a co zrobic w takim razie ABY MOZNA BYLO WYSYLAC? Czy jest taka mozliwosc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
huan 18 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2006 a co zrobic w takim razie ABY MOZNA BYLO WYSYLAC? Czy jest taka mozliwosc Musisz w jakis sposob autentyfikowac uzytkownikow, ktorzy beda miec mozliwosc wysylania poczty poprzez ten serwer. Czyli nalezaloby przekopiowac konta i hasla do autoryzacji SMTP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2006 Czyli nalezaloby przekopiowac konta i hasla do autoryzacji SMTP. Można trzymac te dane w bazie MySQL i robić replikację bazy na serwer zapasowy w czasie rzeczywistym. Pytanie tylko, to czy Ty tego właśnie chcesz? A nie chodzi Ci np. po głowie pomysł automatycznego przełączenia na serwer zapasowy wszystkich usług(smtp, pop3, imap) dla wielu użytkowników? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Oliter 0 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2006 Replikacja bazy danych to bardzo dobry pomysl. Osobiscie uzywam postfixa + mysql + assassin + clamav + mks + sasl. Wsio dziala na bazach danych id bardzo dobrze sie sprawuje. Polecam dobry opis konfiguracji pod debiana : www.workaround.org Ja osobiscie mam pozmieniana troche baze danych (przystosowanie pod konta resselerskie, i pod proftpd+mysql,etc...). Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach