Furman 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2014 (edytowany) Uszanowanko, tak jak we wcześniejszym założonym temacie: http://www.webhostingtalk.pl/topic/47285-szukam-vpswspoldzielony/ poszukiwałem VPSa. Wybór padnie na webh/ultima. Ale.. nie będę jedynym użytkownikiem tego VPSa, dlatego też potrzebuję jakiegoś panelu administracyjnego. Co mi wpadło w oko? ZPanel(chyba już nierozwijany), ISPConfig, webmin/virtualmin(nie rozróżniam tego ustrojstwa). Co polecacie? Znane są wam może jakieś bliższe dane o tych panelach. Jakieś bugi? Problemy występujące w dłuższym okresie czasu? Wszystko to będzie działać na Debianie 7 x64, przy czym zawsze będę się starał utrzymywać najnowsze wersje pakietów. Edit. Zainteresował mnie webmin/virtualmin. Jaka jest realna różnica między nimi? Webmin dla root użytkowników, a virtualmin dla non-root? Dobrze zrozumiałem? Edytowano Marzec 28, 2014 przez Furman (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2014 Wybrałbym ISPConfig + skórkę jakąś przejrzysta (jeśli wgl takowa istnieje) : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Furman 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2014 Wybrałbym ISPConfig + skórkę jakąś przejrzysta (jeśli wgl takowa istnieje) : ) No chyba właśnie nie ma. Pozostaje tworzenie sobie autorsiej skórki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach