yogi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2014 (edytowany) Witam, Czy jest jakiś sposób, aby po podłączeniu do sesji zdalnego pulpitu system wykrywał sesja jako "Console" ? Tak jak na obrazku pierwszy użytkownik. Pozdrawiam Edytowano Marzec 25, 2014 przez yogi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2014 W tej nomenklaturze konsola oznacza lokalny terminal użytkownika (monitor, klawiatura, mysz dopięta do komputera z uruchomionym systemem). Więc jeśli podłączysz się usługami pulpitu zdalnego to nie bardzo to co chcesz osiągnąć ma sens. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yogi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2014 (edytowany) Pierwszy użytkownik połączony jest przez vSphere a drugi przez Pulpit Zdalny. Wiem, że pulpit zdalny przez Google Chrome wykrywa jako Console, więc jest to możliwe. Chcę po prostu w jakiś sposób ukryć, że jestem zalogowany przez protokół RDP. Może być to cokolwie innego byle nie RDP Edytowano Marzec 25, 2014 przez yogi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2014 Wiem, że pulpit zdalny przez Google Chrome wykrywa jako Console, więc jest to możliwe. No to łącz się przez ten pulpit zdalny przez Google Chrome skoro wiesz, że to jest możliwe... W czym niby problem ? Dowcip jest taki, że ty raczej nie mówisz o pulpicie zdalnym Połączenie przez konsolę vSphere / webowy interfejs vCenter jest z punktu widzenia wirtualnej maszyny tak, jak byś dopiął się lokalnym monitorem, klawiaturą i myszką do niej. Stąd też jeśli nawet zrealizujesz wielodostęp z jego poziomu to każdy będzie widział ten sam obraz "lokalnej konsoli". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yogi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2014 Z tym, że google chrome używa protokołu, który także powoduje , że aplikacja którą chce uruchomić się wywala. Czy istnieje możliwość ukrycia sesji RDP? Ukrycie procesów itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rbit 15 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2014 Według dokumentu Microsoftu, nie ma takiej możliwości przy standardowym połączeniu RDP od wersji Server 2008 i Visty przy desktopach. http://support.microsoft.com/kb/947723 Ja bym spróbował TeamViewera (jako service) lub VNC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach