Dzejkob 9 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2014 (edytowany) Witam, Mam do was pytanie. Jakim sposobem oglądać Video znajdujące się na serwerze (VPS) na komputerze? Chodzi mi czy jest jakiś darmowy player web, przez który bym mógł oglądać przez przeglądarkę. Żebym nie musiał pobierać pliku z VPS tylko oglądać bezpośrednio. Myślałem, czy nie ma jakiegoś programu, który strumieniuje dane z FTP. Macie jakieś pomysły? Będę wdzięczny. Pozdrawiam. Edytowano Marzec 24, 2014 przez Dzejkob (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2014 Możesz też się pobawić jakimś flashplayerem lub html5playerem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xSIX 15 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2014 Tak jak napisał @juvenito możesz zrobić to w bardzo prosty sposób, wrzucasz plik video avi/mp4 itp na VPS do var/www wtedy uzyskasz ścieżkę np. http://IP_VPS/plik.mp4 a ten link wrzucasz przez ctr+v do VLC Media player i oglądasz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dzejkob 9 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2014 (edytowany) Dzięki za informacje Zrobiłem tak jak mówiliście: VideoLan + strumieniowanie z WWW/FTP - działa spoko, bez większych zacięć. Przez przypadek teraz 'odkryłem', że Google Chrome ma wbudowany player (może inne przeglądarki też) i gdy wszedłem w: http://IP_VPS/plik.mp4 to rozpoczęło mi odtwarzać wideo przez przeglądarkę - bez żadnych programów. Wiedziałem że da się w ten sposób MP3 ale, że MP4 nie Także bez zacinek itp. Pozdrawiam Edytowano Marzec 27, 2014 przez Dzejkob (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dzejkob 9 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2014 Owszem, plugin vlc włącza się przy plikach .avi Jednakże pliki z formatu .mp4 otwierane są przez przeglądarkę własnym playerem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2014 Player, który Ci się otworzył to wbudowany odtwarzacz, który jest wykorzystywany przez HTML5. Najnowsze przeględarki mają takie cuda wbudowane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NiceMan 3 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2015 (edytowany) Witam. Odkopie trochę temat. I spytam o coś podobnego. Chce oglądać stream z twitch.tv Ale lagują mi niektóre. Głównie te bez partnerstwa niestety. I tu pytanie czy dało by się je jakoś przesyłać na mój vps i z niego oglądać w domu np z opóźnieniem 😄 Edytowano Luty 3, 2015 przez NiceMan (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2015 Tak, np. przez VPNa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach