Gość ASKar Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2014 Witajcie, dziś walczę z formularzem kontaktowym i udało się mi go stworzyć, lecz nie wiem dlaczego nie chce się mi on wysłać, już tyle kombinowałem że sam już nie wiem co tutaj może być źle, proszę was o wsparcie wklej.to/h7kI4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2014 Jakiś czas temu ktoś udostępniał formularz kontaktowy, ładnie napisany, z CAPCHA i sprawdzaniem czy mail jest poprawnie wpisany itp itd.. Poszukaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2014 Akcje chcesz wykonać na adres e-mail? <form action="mój@adres.pl" method="post"> Z wysyłaniem na maila polecam: http://nostatic.pl/formularz-kontaktowy-w-php,136.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ASKar Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2014 Użyłem From`a, ale nadal nie śmiga, zależy mi jednak na formacie html, bo w PHP jest jak dla mnie za dużo zabawy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2014 Wg mnie formularze w czystym html są... upośledzone. Lepiej już napisać maila na stronie, na jaki mają wysyłać wiadomości.Jeśli napiszesz taki formularz, to po kliknięciu wyślij wyświetli się okno skonfigurowanego programu pocztowego. Jaki to ma sens w momencie gdy wielu ludzi ma go nieskonfigurowanego.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ASKar Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2014 No właśnie, ja na chwilę obecna chcę napisać formularz, który ze strony bezpośrednio będzie wysyłał wiadomości. Moja znajomość php jest bardzo nikła, więc nieco obawiam sie zabierania za pisanie nawet głupiego formularza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2014 Takie coś nie zadziała bez zaplecza, które można napisać np w PHP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2014 No właśnie, ja na chwilę obecna chcę napisać formularz, który ze strony bezpośrednio będzie wysyłał wiadomości. Moja znajomość php jest bardzo nikła, więc nieco obawiam sie zabierania za pisanie nawet głupiego formularza. Chcesz napisać formularz w HTMLu, który będzie wysyłał maila? Nie da się. Możesz ewentualnie użyć formularza + MAILTO: http://www.w3schools.com/html/tryit.asp?filename=tryhtml_form_mail, ale to strasznie durne rozwiązanie. Wpisz w Google: php contact form. Wyskoczy od groma przykładów, tutoriali, jedne lepsze, drugie gorsze. Ale coś na pewno na miarę swoich potrzeb znajdziesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2014 Wpisz w Google: php contact form. Wyskoczy od groma przykładów, tutoriali, jedne lepsze, drugie gorsze. Ale coś na pewno na miarę swoich potrzeb znajdziesz. Niech poszuka na forum, niedawno ktoś napisał coś takiego dla kogoś (bardzo ładny przejrzysty kod był). Pamiętam, że w temacie była kłótnia jakiej zmiennej pod numer gg powinno się użyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2014 @Krzysiu, gdziekolwiek, niech jednak szuka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach