Lifestd 0 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2014 Witam, nie do końca rozumiem pewien aspekt przechwytu domeny, dlatego chciałem zwrócić się do specjalistów z pytaniem: Zleciłem przechwycenie wygasającej domeny, powiedzmy, że zrobiłem to nie tylko ja, ale jeszcze kilka innych osób. W takim przypadku domena wystawiana jest na aukcje. Czy jestem zobowiązany do zapłacenia kwoty przechwytu, np. na aftermarket 60zł nawet jeśli przegram aukcje, czy zobowiązanie do zapłaty następuje po wygraniu aukcji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Joachim111 0 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2014 Czy przegrasz, czy wygrasz musisz im zapłacić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
erontra 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 To walka z wiatrakami, zgadzam się że będziesz musiał zapłacić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomiMal 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 W godaddy niewykorzystany backorder możesz użyć na innej domenie. Ten kto kupił backorder jako pierwszy ten dostaje domenę. Aukcja jest wcześniej. Backorder zadziała jak pierwotny właściciel się nie obudzi i nikt nie zalicytuje na aukcji. Oczywiście piszę tu o wygasłych domenach. PS. Teraz nie pomnę ale chyba możesz też te niewykorzystane środki cofnąć do store credit i uzyc na coś innego w GD. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lamironi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 Ale z tego, co mi się wydaje, ta kwotani przepada. Ten kto przegrywa i nie ma domeny, może wykorzystać kasę na kolejną aukcję (lub tak mi się wydaje - przelać kasę na swoje konto). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TomiMal 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 Znaczy nie wiem jak jest u innych ale w GD backorder działa tak jak mniej wiecej to opisałem. Z aukcjami jest tak, że jak nie wygrasz albo raczej jak wygrasz ale pierwotny właściciel się obudzi to pieniądze wracają do Ciebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach