Desavil 88 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2014 (edytowany) Witam, Kilka dni temu zainstalowałem na swoim serwerze panel DirectAdmin. Nie wiem dlaczego wysyłane przez niego wiadomości e-mail, np. dodanie nowego użytkownika zawsze trafiają do spamu na e-mail. Sprawdzałem na Gmail, nie wiem jak na innych pocztach, ale zapewne tak samo. Dodam, że revDNS mam ustawiony prawidłowo, tj. w DA oraz na serwerze ustawiony jest następujący host: host.domena.pl (w źródle wiadomości też taki host widnieje) i na adres IP na jaki kieruje ten host jest też ustawiony taki revDNS. Co może być powodem trafiania tych wiadomości właśnie do spamu? Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie: safe_mode oraz open_basedir. Domyślnie w ustawieniach dla każdej dodanej domeny/subdomeny opcje te są włączone w celach bezpieczeństwa. Niestety niektóre skrypty to wykrywają i przez to nie działają prawidłowo. Czy istnieje jakaś możliwość "oszukania" PHP, aby te wartości były faktycznie włączone, a PHP widział je jako wyłączone? Edytowano Marzec 15, 2014 przez Desavil (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach