PimP517 0 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2014 Witam. Czy to jest możliwe żeby spamboty generowały 60 tys odsłon dziennie? Przy skrypcie IP.Board na hostingu unixstorm miałem użycie "*122.56cp* z limitu 120cp/dobę". Wgrałem IP.Board ustawiłem forum offline nie wchodziłem z miesiąc a tu nagle mail że przekraczam użycie. Pisząc do supportu odesłali mi link ze statystykami Webalizer, ale takie obciążenie, na wyłączonym forum? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2014 Tak, jest to możliwe. A jak chcesz więcej informacji to podaj link i statystyki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
L4.net.pl 7 Zgłoś post Napisano Marzec 10, 2014 (edytowany) Witam. Czy to jest możliwe żeby spamboty generowały 60 tys odsłon dziennie? Jeden "spamer"e wygenerować 60 tysięcy odsłon bez większego wysiłku w 10 minut. Czy odsłony są z jednego czy z wielu IP? Edytowano Marzec 10, 2014 przez L4.net.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pawel5 0 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2014 jeśli to jedno ip to trzeba zablokować dostęp do strony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Msc32 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2014 Mi ostatnio jacyś spamerzy włamali się na stronę Joomla. Wygenerowali tam 4 konta... Na szczęście bez uprawnienie Admina. A J 2.5 niby taki bezpieczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JohnyByk 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2014 Nie włamali, tylko spamboty zarejestrowały konta przez core'ową funkcję joomli zapewne w celu spamowania. Dotyczy to większości popularnych skryptów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Msc32 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2014 Da się to zabezpieczyć na przyszłość? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach