Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2014 Miał ktoś styczność z takim komunikatem od biosu? hyper transport sync flood error Ma ktoś pomysł czego to dotyczy? Występuje on po próbie zbootowania czegokolwiek, jedna na kilkanaście prób powiedzie się bez błędu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2014 Wyglada na procek ja jednoprocesorowka Moze byc płyta jak dwuprocesorowka Da sie popsuc HT 0.0 Po lekkim doczytaniu, zapomniałem że nie rozmawiamy o serwerach, błąd jest mocno powiązany z kontrolerem pamięci. W nowych on siedzi w procku. Może być spowodowany przez jego wade, wade BIOSu, wade zasilania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2014 Hm.. błąd ten pojawia mi się od wczoraj na PC, płyta główna to MSI 880GM-E43. Czyli widzę czeka mnie trochę sprawdzania który element poszedł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2014 Sprawdzałeś na innym procku płycie głównej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2014 Nie, nie mam zamienników. Wgrałem na Fedorze starszy kernel, mianowicie: [lukasz@localhost ~]$ uname -r3.12.11-201.fc19.x86_64 I uruchamia się on bezproblemowo. Próba uruchomienia nowszego kernela (3.13.5-101.fc19.x86_64) kończy się restartem i tamtym komunikatem od BIOSu. Tak samo jest z 3.12.9-201.fc19.x86_64. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach