qwertyu 0 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2014 Witam, Proszę was o pomoc gdyż jestem w tym zielony, kompletnie się nie znam. Kupiłem dziś VPS zainstalowałem na nim system Debian 6 64bit po czym zalogowałem się do putty jako root, podałem hasło i wpisałem następujące komendy: apt-get update apt-get install apache2 php5 mysql-server phpmyadmin Przeszedłem proces instalacji, pytało mnie o hasło itp. poczym gdy skończyło już wpisałem mój adres - http://91.204.160.73/phpmyadmin no i nie ma tego phpmyadmin. Ponadto zalogowałem się przez winscp i także nic nie ma w tym poza jakimiś 2 plikami standardowymi. Bardzo proszę o pomoc, a jeśli zły dział to proszę o przeniesienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniektme 99 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2014 Trochę czasu minęło, ale łap ten poradnik. Jeśli wolisz coś w wersji video to skorzystaj z tego.Jak przeczytasz ze zrozumieniem to sobie uruchomisz, co potrzebujesz do zabawy. Jeśli nie - zleć to komuś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IStreamPL Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2014 (edytowany) Brak php5 (offline?) spróbuj nginx + php fpm Edytowano Marzec 8, 2014 przez IStreamPL (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bolek10 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2014 (edytowany) powinno działać ln -s /usr/share/phpmyadmin /var/www/phpmyadmin @edit Sorki, dopiero teraz zauważyłem że PHP nie działa(?). Edytowano Marzec 8, 2014 przez bolek10 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gb 12 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2014 Witam, Proszę was o pomoc gdyż jestem w tym zielony, kompletnie się nie znam. Kupiłem dziś VPS zainstalowałem na nim system Debian 6 64bit po czym zalogowałem się do putty jako root, podałem hasło i wpisałem następujące komendy: apt-get update apt-get install apache2 php5 mysql-server phpmyadmin Sprawdź czy Twój dostawca udostępnia możliwość reinstalacji serwera z systemem wraz z zainstalowanym już LAMP wraz z narzędziami. LAMP czyli Linux + Apache + Mysql + PHP. Z tego co piszesz to według mnie rozwiązało by to Tobie wiele problemów :-) Dla przykładu ja korzystam z http://rootbox.com gdzie mogę w dowolnym momencie reinstalować serwer z systemem oraz zainstalowanym LAMP co znacznie upraszcza życie i oszczędza czas. Odrazu po instalacji mogę logować się do phpmyadmina, a jeśli coś popsuję to ponownie można w dowolnym momencie reinstalować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach