Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
qwertyu

[Pomoc]Instalacja VPS

Polecane posty

Witam,

Proszę was o pomoc gdyż jestem w tym zielony, kompletnie się nie znam. Kupiłem dziś VPS zainstalowałem na nim system Debian 6 64bit po czym zalogowałem się do putty jako root, podałem hasło i wpisałem następujące komendy:

apt-get update
apt-get install apache2 php5 mysql-server phpmyadmin
Przeszedłem proces instalacji, pytało mnie o hasło itp. poczym gdy skończyło już wpisałem mój adres - http://91.204.160.73/phpmyadmin no i nie ma tego phpmyadmin. Ponadto zalogowałem się przez winscp i także nic nie ma w tym poza jakimiś 2 plikami standardowymi. Bardzo proszę o pomoc, a jeśli zły dział to proszę o przeniesienie :)

Trochę czasu minęło, ale łap ten poradnik. Jeśli wolisz coś w wersji video to skorzystaj z tego.
Jak przeczytasz ze zrozumieniem to sobie uruchomisz, co potrzebujesz do zabawy. Jeśli nie - zleć to komuś.

Gość bolek10

powinno działać

ln -s /usr/share/phpmyadmin /var/www/phpmyadmin

@edit

Sorki, dopiero teraz zauważyłem że PHP nie działa(?).

Edytowano przez bolek10 (zobacz historię edycji)

Witam,

Proszę was o pomoc gdyż jestem w tym zielony, kompletnie się nie znam. Kupiłem dziś VPS zainstalowałem na nim system Debian 6 64bit po czym zalogowałem się do putty jako root, podałem hasło i wpisałem następujące komendy:

apt-get update
apt-get install apache2 php5 mysql-server phpmyadmin

Sprawdź czy Twój dostawca udostępnia możliwość reinstalacji serwera z systemem wraz z zainstalowanym już LAMP wraz z narzędziami. LAMP czyli Linux + Apache + Mysql + PHP. Z tego co piszesz to według mnie rozwiązało by to Tobie wiele problemów :-)

Dla przykładu ja korzystam z http://rootbox.com gdzie mogę w dowolnym momencie reinstalować serwer z systemem oraz zainstalowanym LAMP co znacznie upraszcza życie i oszczędza czas. Odrazu po instalacji mogę logować się do phpmyadmina, a jeśli coś popsuję to ponownie można w dowolnym momencie reinstalować.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować