Meyer 0 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2014 (edytowany) Witam, panowie otóż potrzebują zmienić datę na moim VPSie z 2002r na 2014, próbowałem chyba wszystkiego i nic nie działa... np. ntpdate pl.pool.ntp.org i pojawia mi sie: 7 Jan 17:47:55 ntpdate[25661]: step-systime: Operation not permitteddate 030210482014 zmieniła się, ale po restarcie wraz powróciła ta sama.date --set '2014-03-02 11:17' i mam: date: cannot set date: Operation not permitted dpkg-reconfigure tzdata - nic sie nie zmieniło ln -sf /usr/share/zoneinfo/Europe/Warsaw /etc/localtime - nic nie dało zmiana strefy w HyperVM też nic nie dała Edytowano Marzec 2, 2014 przez Meyer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2014 Napisz do usługodawcy aby zrobił to na głównym hoście. Z ovz nie zmienisz daty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2014 Strefę czasową możesz zmienić w openvz, ale tak, nie poprawisz czasu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2014 W OpenVZ możesz tylko się pobawić z dpkg-reconfigure tzdata, czyli ustawieniem strefy czasowej, samego czasu nie zmienisz bez dostępu do jajka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Marzec 2, 2014 No i chyba tyle w temacie, bo zaraz następne kilka osób napisze to samo.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach