Major 0 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2004 Od pewnego czasu robie swoja strone www(bardzo wolnooooo mi to idzie) i zastanawiam sie nad kupnem domeny ale oczywiscie jak skoncze strony(oby) i chcialbym wiedziec jaka domene byscie mi polecili. Ktora bardzies przyciagnie odwiedzajacych. Czekam na wypowiedzi. PS. Tylko nie podawajcie domen za 200zl tylko w jakiejs rozsadnej cenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2004 Jeśli chcesz tanią to jakaśnazwa.net lub jakaśnazwa.com Ale osobiście najbardziej lubię jakaśnazwa.pl PL są droższe kosztują ok. 130zł/rok Natomiast NET,COM poniżej 50zł/rok Trudno mi jakoś lepiej doradzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Fobi Zgłoś post Napisano Maj 9, 2004 Potwierdzam, najlepiej pl, przeciez jestesmy w Polsce. Ewentualnie com.pl dla strony firmy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
radom 0 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2004 Ktora bardzies przyciagnie odwiedzajacych. Dużo zależy od tematyki strony, ciężko jest powiedzieć czy końcówka .pl przyciągnie więcej ludzi niż .net, liczy się pomysł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Taeril 0 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2004 jak rozreklamować stronę np pod bardziej egzotyczną domeną... hmm na przykłąd .cc i gdy domena stanie się tak jakby marką i ludzie będą to kojarzyć to nie ważne co będzie na koncu - grunt by dobrze to sprzedać i mieć co sprzedać pomijam już kwestię dostępności domenki.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Świstu 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2004 PL są droższe kosztują ok. 130zł/rok teraz na rejestracjadomen.pl jest promocja, zazwyczaj pierwszy rok nie kosztuje więcej niż 100-120zł brutto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebastian 0 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2004 Witam, Major, jesli zalezy Ci na rozreklamowaniu strony to rozwaz zakup domeny w *.pl. Polskie wyszukiwarki i katalogi (Onet/WP) chetniej indeksuja polskie domeny. Prawdopodobnie tez bedziesz mial wiecej ruchu z wyszukiwarek i katalogow niz z pustych trafien w domene. To tyle z mojej strony. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frogotten 0 Zgłoś post Napisano Maj 22, 2004 Mysle ze najlepiej zazczac od *.com - w koncu koszt takiej domeny to juz 36 zl brutto. Warto aby domena wspolgrala z nazwa strony: np. lepiej brzmialo vcenter.org od vcenter.net Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kufel 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2004 jest bardzo madra ksiazka ktora mowi "why .com is still king" I think it is indeed. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2004 So, why you have rakieta[dot]pl instead of com... Domenki PL ROX! Bardzo ladne zakonczenie! Jedno z lepszych na swiecie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frogotten 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2004 e tam ;] teraz polska ;] trzeba byc patryjotami - a moze skoro weszlismy do ue to: eu.com czy jakos tak ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2004 eu.com :> Nie off-topicowac bo mnie to drazni. A zly Tomus = banik?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kufel 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2004 @lamacz mamy i rakieta.com i .net .pl to chwyt marketingowy do misiow pod tytulem "dobre bo polskie" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmac 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2004 wlasnie tak sie tez zastanawiłem co lepsze, i popytałem sie znajomych która jest lepsza(u mnie chodzilo tylko o .com i .info/.biz) i duża większość powiedziała że .com. nie wadomo czemu tak jest ale .com ma pewny prestiz, po prostu Mysle ze najlepiej zazczac od *.com - w koncu koszt takiej domeny to juz 36 zl brutto. Warto aby domena wspolgrala z nazwa strony: np. lepiej brzmialo vcenter.org od vcenter.net słuszałem już, że są po 38, teraz 36, to w polsce??? czy przeliczasz z dolców?? Wysłany Nie Cze 13, 2004 6:34 pm: @lamacz mamy i rakieta.com i .net.pl to chwyt marketingowy do misiow pod tytulem "dobre bo polskie" szkoda, że nie działają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
antharax 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2004 Chyba tylko Tobie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kufel 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2004 "szkoda, że nie działają" huh, jakos mi nie szkoda ze TOBIE nie dzialaja, z tej strony monitora wszystko gra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmac 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2004 "szkoda, że nie działają" huh, jakos mi nie szkoda ze TOBIE nie dzialaja, z tej strony monitora wszystko gra dzieki działa, działa, sciagałem cos i nie wzialem tego pod uwage Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frogotten 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2004 słuszałem już, że są po 38, teraz 36, to w polsce? czy przeliczasz z dolców?? Tak, poszukaj ja juz nie pamietam tych adresów.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach