interprog 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2014 Witam serdecznie. Mam w planach otworzyć portal typu: benefiter.pl , czy freshmail jednak pytanie jest troszkę do administratorów serwera. Wiem że będzie potrzebny duży serwer dedykowany ale to już jest najmniejszy problem. Problem , który dla mnie jest bardzo oczywisty to dostarczanie wiadomości email poprzez serwer. Chodzi głównie mi oto na jakiej zasadzie najlepiej rozsyłać wiadomości użytkowników czy poprzez zewnętrzne poczty czy z serwera , aby uniknąć , że jakaś konkretna wiadomość dotrze na 100% czy gdzies po drodze nie zostanie zablokowana przez gmail bądź interia.pl itd... Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mmmm21 98 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2014 Zapoznaj się z dobrymi praktykami: https://support.google.com/mail/answer/81126?hl=pl Poza tym dla każdej domeny, z której będziesz wysyłał korespondencję masową należy wdrożyć SPF, DKIM i DMARC. Jak wdrożysz wszystko, wtedy na 99% poczta będzie docierać, a nie ginąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach