PatrykTV 0 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2014 Witam , słyszałem że jeżeli spakuje folder ja jednym vps i skopiuje na drugi i wypakuje , to prawa pliku zostaną takie same jak na tym starym . Jeżeli to prawda , to moje pytanie jest następujące: Jak spakować plik? prosił bym tutaj o opisanie krok po kroku . (korzystam z putty) Z góry wielkie dzięki . Pozdrawiam . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2014 Zostaną jeśli je spakujesz tarem z opcją preserve permissions. A od opisów krok po kroku jest google lub komenda "man tar". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PatrykTV 0 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2014 Zostaną jeśli je spakujesz tarem z opcją preserve permissions. A od opisów krok po kroku jest google lub komenda "man tar". co do "man tar" nic nie rozumiem , tam jest wytłumaczone jaka literka lub cyferka za co odpowaida . Ja potrzebuje komendy do pakowania.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 21, 2014 I właśnie z tych literek składasz komendy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PatrykTV 0 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2014 wciąż nie dostałem odpowiedzi na pytanie, czy mogł by mi ktoś podać gotową komende . Bo jakoś nie dziła z tego co ułożyłem . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2014 tar -zcvf nazwa katalogu katalog do spakowania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 21, 2014 PIerwszy link z google http://wiki.linuxquestions.org/wiki/Packing_and_Unpacking_Files Może być troche ruszył głową, a nie tylko reprezentował postawe roszczeniową. 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2014 co jest złego w postawie roszczeniowej? To że jest? 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2014 co jest złego w postawie roszczeniowej?Wystarczy troszeczke wysiłku. Kolega przyszedł i chciał gotowe rozwiązanie. Żadnego konkretnego problemu. A ja potem takich magików musze utrzymywać, bo im się wszystko należy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rofi 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2014 A ja potem takich magików musze utrzymywać, bo im się wszystko należy. To nie możesz zatrudnić takich, którzy już to wiedzą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2014 To nie możesz zatrudnić takich, którzy już to wiedzą? Pomyliłeś pojęcia kolego.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2014 To nie możesz zatrudnić takich, którzy już to wiedzą? Innych tu nie ma . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach