jasiek07 0 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2014 troszke zedytowalem temat (temat jest w dziale linuxa, bo z poczatku mialem pytanie o skrypt bash, natomiast problem przerodzil sie bardziej w charakter php dlatego tu napisalem) bo z paroma rzeczami sobie poradzilem. pozostala mi 1 rzecz do zrobienia i nie wiem jak to powinno wygladac. mam skrypt w php, po wykonaniu go dostaje w terminalu pewna liste powiedzmy od 1 do 10 gdy wpisze np. 1 w terminalu to skrypt wykona polecenie nr 1 z listy. Jak powienienem zmodyfikowac skrypt php, zeby automatycznie po wlaczeniu odczekal np 3 sek az pokaze liste i wykonal np polecenie nr 5 (czyli np sam za mnie wpisal cyfre 5 po tych paru sekundach) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Eskimos 17 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2014 (edytowany) Najprościej będzie użyć funkcji sleep Niestety nie wiem jak wygląda twój plik php, czy jest oparty o funkcjach, czy wszystko leci za jednym zamachem, ale powinno to wyglądać mniej więcej tak: <?php // początek pliku i czeka 3 sekundy. sleep(3); // wykonuje funckje. funckja(5); // sama funkcja function funckja($text) { echo $text; return $text; } ?> Oczywiście jest to przykładowe użycie funkcji sleep, musisz to przerobić pod swój skrypt, w razie problemów pisz na pw to pomogę Edytowano Luty 19, 2014 przez Eskimos (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gutek 23 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2014 zainteresuj się stdin np. $handle = fopen ("php://stdin","r"); Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jasiek07 0 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2014 mam taki fragment skryptu, on odpowiada za pobranie listy, http://wklej.to/fZWAm co powinienem po nim dodac zeby potem wybralo np. 1 albo 2?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach