PatrykTV 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2014 Witam , zakupiłem serwer vps , posiadam też wykupioną domene , dodam że są na innych hostingach . Planuje postawić serwer Team speak 3 , i chciał bym łączyć się poprzez moją domenę na team speak 3 . Jak to zrobić ??? Druga sprawa to , na domenę łącze się poprzez np. (www.hubabbuba.pl) , lecz chciał bym żęby łączyło już po wpisaniu np. (hubabbuba.pl) . Jak to zrobić ??? Dodam że chcę żeby na team speak 3 łączyło przy domenie np. (hubabbuba.pl) Z góry dzięki . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2014 1.Witam , zakupiłem serwer vps , posiadam też wykupioną domene , dodam że są na innych hostingach . Planuje postawić serwer Team speak 3 , i chciał bym łączyć się poprzez moją domenę na team speak 3 . Jak to zrobić ??? 2.Druga sprawa to , na domenę łącze się poprzez np. (www.hubabbuba.pl) , lecz chciał bym żęby łączyło już po wpisaniu np. (hubabbuba.pl) . Jak to zrobić ??? Dodam że chcę żeby na team speak 3 łączyło przy domenie np. (hubabbuba.pl) Z góry dzięki . Ad1. Przekieruj sobie subdomenę na IP, np ts3.domena.pl na ten drugi serwer, bo jeśli to mają być różne serwery będziesz miał problem, o chyba, że sam port przekierujesz. Ad2. Sprawdź, co masz w vhoście. Servername ustaw sobie na domena.pl, a Server Alias na www.domena.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2014 Nie wprowadzaj w błąd, Kolopik. Klient ts3 potrafi znaleźć serwer po wpisie srv, więc możesz używać tej samej domeny do łączenia z ts3 i www u dwóch różnych dostawców. Nie trzeba żadnego portu przekierowywać. Planuje postawić serwer Team speak 3 , i chciał bym łączyć się poprzez moją domenę na team speak 3 . Jak to zrobić ??? https://support.teamspeakusa.com/index.php?/Knowledgebase/Article/View/293/12/does-teamspeak-3-support-dns-srv-records Druga sprawa to , na domenę łącze się poprzez np. (www.hubabbuba.pl) , lecz chciał bym żęby łączyło już po wpisaniu np. (hubabbuba.pl) . Jak to zrobić ??? Dodajesz rekord A dla gołej domeny, cname dla www, a na serwerze www robisz przekierowanie 301 z www na nagą domenę. W strefie hubabbuba.pl hubabbuba.pl. IN A 192.0.2.6 www IN CNAME hubabbuba.pl. dla www i _ts3._udp IN SRV 0 5 9987 ts3 ts3 IN A 203.0.113.19 dla ts3. Przekierowanie 301 to już ustawiasz w konfiguracji serwera www (nginx, apache, czy co tam masz). Jest w manualu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach