Tormiasz 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2014 (edytowany) Witam! Chciałbym, aby komenda "sockd -D" wykonywała się po zbootowaniu/restarcie maszyny automatycznie. Kombinowałem z /etc/init.d/, ale albo robię coś nie tak, albo sam nie wiem... Może jakieś rady bardziej doświadczonych kolegów/koleżanek? Distro: Debian 6 x86 Dziękuję Edytowano Luty 14, 2014 przez Tormiasz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2014 Dopisz ją do do /etc/rc.local 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tormiasz 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2014 (edytowany) Też nic nie dało, hmm.. Próbowałem z: sockd -D & exit 0 oraz samo sockd -D exit 0 Edytowano Luty 14, 2014 przez Tormiasz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2014 podaj pełną ścieżkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tormiasz 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2014 Ok, po podaniu pełnej ścieżki, (/usr/local/sbin/sockd -D) działa Dzięki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tormiasz 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2014 (edytowany) Hmm, a na tiktalik nie działa, tutaj debian jest x64. Jakieś rady? Gdy ręcznie wywołuję /etc/rc.local to wszystko sie uruchamia, podana pełna ścieżka pliku i nadal nic. Edytowano Luty 14, 2014 przez Tormiasz (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach