KonradSite 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 Witam,W dniu wczorajszym na serwerze w firmie 1and1 stanęły wszystkie strony www z powodu braku połączenia z bazą danych co kiedyś się już powtarzało w sytuacji braku miejsca. Obecnie po sprawdzeniu wszystkiego sprawa wygląda tak:i mam pytanie jak wyczyścić to miejsce skoro w katalogu /tmp oraz /var/tmp niema żadnych plików a nie mogę zwiększyć tego woluminu bo nie posiadam już wolnych przestrzeni, a wszystko stało się po rzekomych pracach serwisowych w firmie 1and1, zresztą jak zawsze się sypie gdy oni w czymś grzebią...Z góry dzięki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 A poka wynik: mount Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KonradSite 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 Hmmm, Mam coś ale dziwi mnie odpowiedź dla # df -h... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KonradSite 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 Nikt naprawdę nie wie co jest nie tak? każda wskazówka będzie cenna... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 tmp masz montowane do ramu, tylko po co aż 4 razy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KonradSite 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 (edytowany) Więc co mam teraz zrobić? bo tak naprawdę nie wiem... Od montowałem i problem polega na tym że po restarcie tmp jest nadal zamontowany wielokrotnie ale już tylko dwa razy dla testu powiększyłem użycie z 497M do 640M, i wskazania są ok, ale nadal mam 0% i gdzie po od montowaniu /tmp pozostaje juz jeden ale wielkość wraca do 497MNie wiem co mam zrobić jestem zielony w tej już kwestii bo szukałem wszędzie... Edytowano Luty 10, 2014 przez KonradSite (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 Restartowałeś serwer? Jeżeli to możliwe to myślę, że jest to w stanie pomóc. Skoro masz montowane na RAMie to powinno się ładnie ogarnąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 cat /etc/fstabpokaż. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KonradSite 0 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 Problem rozwiązany przez @Misiek08Wielkie dzięki... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach