tramil 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2006 Witam. Mam dedyka w webperoni.de. Standardowo byla na nim zainstalowana werjs 4.0.22 mysqla. Ja potrzebuje przynajmiej 4.1 i postanowilem przeprowadzic upgrade. Sciagnalem pliki, rozpakowalem daje ./configure wszystko idzie dobrze i na koncu takie cos: /mysql-max-4.1.16-pc-linux-gnu-i686 # Starting mysqld daemon with databases from /root/mysql-max-4.1.16-pc-linux-gnu-i686/data STOPPING server from pid file /root/mysql-max-4.1.16-pc-linux-gnu-i686/data/rocoto193.pid 060422 17:58:47 mysqld ended Co z tym zrobic?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marcoos 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2006 Witam.Mam dedyka w webperoni.de. Standardowo byla na nim zainstalowana werjs 4.0.22 mysqla. Ja potrzebuje przynajmiej 4.1 i postanowilem przeprowadzic upgrade. Sciagnalem pliki, rozpakowalem daje ./configure wszystko idzie dobrze i na koncu takie cos: /mysql-max-4.1.16-pc-linux-gnu-i686 # Starting mysqld daemon with databases from /root/mysql-max-4.1.16-pc-linux-gnu-i686/data STOPPING server from pid file /root/mysql-max-4.1.16-pc-linux-gnu-i686/data/rocoto193.pid 060422 17:58:47 mysqld ended Co z tym zrobic?? Jaką masz dystrybucje, jakie pliki ściągałeś i na boga czemu trzymasz to w /root. Pokaż też logi. Narazie to chciałbyś, żeby ktoś Ci z fusów wywróżył. Zainicjowałeś w ogóle baze? Przeczytałeś plik INSTALL? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tramil 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2006 dobra poradzilem sobie z instalcja i proces mysql chodzi tylko teraz mam inny problem. Nie działa mi confixx:/ pisze, ze nie ma dostepu do bazy danych. Sprawa wyglada teraz tak, ze jak jest wlaczony proces nowej wersji mysql to confixx nie dziala:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2006 Jest tak zapewne dlatego, ponieważ przeniosłeś tylko bazy danych, a tabela uprawnień została sobie wraz ze starym MySQLem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach