elkdamian 4 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 Witajcie, na wstępie jeżeli źle piszę wybaczcie mi, przenieście gdzie trzeba i proszę - bez linczu na swoim hostingu reseller opartym o DA chciałbym otworzyć mały hosting za darmo bez reklam. Szukam skryptu (formularza), który by te konta tworzył automatycznie zgodnie z tym co użytkownik chciał (login, hasło, domena itp).Przeszukałem kawałek internetu i rozwiązania nie znalazłem. Szukam czegoś prostego, a nie zaawansowanego jak Boxbilling.Niestety sam nie znam się na PHP przez co sam sobie nie napiszę i nie było by tutaj tego tematu. Czy będziecie coś mogli mi doradzić? Dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pitu 160 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 (edytowany) http://www.directadmin.com/sample_api.txt Więcej: http://www.directadmin.com/api.html Edytowano Luty 9, 2014 przez Pitu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elkdamian 4 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 Trochę ciemno to widzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pitu 160 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 (edytowany) Przecież w linku, który dałem masz gotowy skrypt dodawania użytkowników w oparciu o API. Edytowano Luty 9, 2014 przez Pitu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 Spróbuj rozjaśnić ekran Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 Kombinuj: http://snipplr.com/view/22597/directadmin-api-sample-script/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elkdamian 4 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 @Pitu - z pierwszego linku w praktyce podmieniam dane na swoje. Drugi link zaburza moją wizję prostego stworzenia.. @Kamikadze - dzięki za radę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 BoxBilling, masz darmową licencję i korzystasz do woli. Również zawarty jest tam DirectAdmin. Polecałbym zainteresowanie się czymś takim jak darmowe panele billingowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 Pierwsze Ci wystarczy do zbudowania skryptu, o który Ci chodziło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elkdamian 4 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 @wlodziu - myślę że może zadziałać ale muszę użyć zabezpieczenia przed botami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 Jakieś pytanko, czy też reCAPTCHA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elkdamian 4 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 (edytowany) Coś prostego szczerze? czasami mam problemy z reCAPTCHA i musze kilka razy zmienić na łatwiejszy kod. widziałem nawet reklamy z captcha ale ten próg wypłaty (100zł) trochę mnie zniechęciło :/ Edytowano Luty 9, 2014 przez elkdamian (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 To może własne pytanie, sam na swoim forum używam pytania: Przepisz SLOWO z jednego z nawiasów [bulka](cos) - boty leżą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elkdamian 4 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 @wlodziu - a czy mógłbyś mi pokazać, jak takie zabezpieczenie zrobić?Niestety dla mnie PHP to czarna magia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 <?php $odp = array(); // dopuszczalne slowa $odp[] = 'Rower'; $odp[] = 'matura'; if ($_POST['submit']) { if (in_array($_POST['code'], $odp)) { echo 'Tutaj dalsza czesc polecen..'; } else { echo 'Podales nieprawidlowe slowo'; } } else { echo ' <form method="post" action=""> Podaj jedno słowo z wybranego nawiasu [Rower](matura) <input type="text" name="code"> <br> <input type="submit" name="submit" value="ok"> </form> '; } ?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elkdamian 4 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 @wlodziu - dziękuję za kod. Teraz tylko metodą prób i błędów połączę obydwa kody. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 <? include 'httpsocket.php'; $odp = array(); // dopuszczalne slowa $odp[] = 'Rower'; $odp[] = 'matura'; $server_ip="11.22.33.44"; //IP that User is assigned to $server_login="admin"; $server_pass="yourpass"; $server_host="127.0.0.1"; //where the API connects to $server_ssl="N"; $server_port=2222; if (isset($_POST['action']) && $_POST['action'] == "add") { if (in_array($_POST['code'], $odp)) { $username=$_POST['username']; $domain=$_POST['domain']; $email=$_POST['email']; $pass=$_POST['pass']; $package=$_POST['package']; echo "Creating user $username on $server_ip.... <br>\n"; $sock = new HTTPSocket; if ($server_ssl == 'Y') { $sock->connect("ssl://".$server_host, $server_port); } else { $sock->connect($server_host, $server_port); } $sock->set_login($server_login,$server_pass); $sock->query('/CMD_API_ACCOUNT_USER', array( 'action' => 'create', 'add' => 'Submit', 'username' => $username, 'email' => $email, 'passwd' => $pass, 'passwd2' => $pass, 'domain' => $domain, 'package' => $package, 'ip' => $server_ip, 'notify' => 'yes' )); $result = $sock->fetch_parsed_body(); if ($result['error'] != "0") { echo "<b>Error Creating user $username on server $server_ip:<br>\n"; echo $result['text']."<br>\n"; echo $result['details']."<br></b>\n"; } else { echo "User $username created on server $server_ip<br>\n"; } exit(0); } else { echo 'Przepisz kod..'; } } echo "Will connect to: ".($server_ssl == "Y" ? "https" : "http")."://".$server_host.":".$server_port."<br>\n"; ?> <form action='?' method="POST"> <input type=hidden name=action value="add"> Username: <input type=text name=username><br> Domain:<input type=text name=domain><br> Email: <input type=text name=email><br> Pass: <input type=password name=pass><br> Packge: <input type=text name=package><br> Podaj jedno słowo z wybranego nawiasu [Rower](matura) <input type="text" name="code"> </form> Coś takiego, jak sam chcesz tylko skryptu uzywać to nie lepiej jakieś hasło walnąć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elkdamian 4 Zgłoś post Napisano Luty 10, 2014 @wlodziu - dziękuję Ci za pomoc! Chcę stworzyć mały serwis z darmowym hostingiem bez reklam, dlatego w ten sposób.Jesteś dla mnie mistrzem! Pomogłeś mi niezmiernieTeraz tylko kod ten podepnę pod stronę.. i gotowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach