Doknes 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 Witam. Ostatnio zrobiłem użytkownika, który może zalogować się do ftp i wyrzuca go do tego folderu, który ustawiłem, ale użytkownik nie ma permissi do nieczego. Nie może przesyłać/pobierać różnych plików. Moje pytanie brzmi, jak dodać permissie uzytkownikowi by mógł robić w tym katalogu co tylko chce? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniektme 99 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 Jaki masz zainstalowany serwer FTP?Jakie są uprawnienia dla katalogu użytkownika? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Doknes 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 Nie wiem zbytnio bo ucze sie dopiero, nawet nie wiem jak to sprawdzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniektme 99 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 Jaki masz system operacyjny? To chyba wiesz/umiesz sprawdzić. Przykładowo: Debian, Ubuntu dpkg -l | grep 'ftp' CentOS yum list installed | grep 'ftp' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Doknes 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 Jakieś dokładniejsze wykorzystanie? Chce użytkownikowi wertex dać wszystkie permissie do 1 folderu, to co mam zrobić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 Jeszcze raz napisz permissie to nie ręczę za siebie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach