Lokator 137 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2014 Hejo chłopaki. Mam problem z dostępem do sieci z vpsów po nacie - Proxmox na dedyku w OVH. Postępuje według wskazówek - http://pomoc.ovh.pl/Proxmox i nie działa. Wybierając serwer aktualizacji przy instalacji Debiana na vps'ie wywala problem ze znalezieniem serwera (próbowałem inne źródła) - problem z łączem. Zainstalowałem Windows'a na drugim vps'ie - pingi z konsoli lecą, ale tylko po ip (domeny nie działają). Nie działa internet w przeglądarce. Macie pomysły? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2014 Pytanie pierwsze - wirtualna maszyna na openvz czy kvm? Pytanie drugie: podaj wynik poleceń (wykonanych raz na wirtualnej maszynie, dwa na hoście). ip addr ip route cat /etc/resolv.conf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2014 No i pokaż też w ovh managerze czy MAC jest zgodny z tym, ktory ma VPS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2014 Temat załatwiony. Dziękuje Kafi! : ) Wcześniejsze niezidentyfikowane problemy - dns'y 8.8.8.8 były i nic. Na chwilę obecną - reinstalacja systemu i wklepanie 8.8.8.8 (o czym zapomniałem) - działa : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach