w00jt 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2014 serwer: exim/directadmin Jak można w sensowny sposób zorganizować podgląd/transfer odbieranych ale także przede wszystkim wysyłanych maili przez userów danej domeny na konto "supervisora" pomijając aplikacje klienckie i reguły w outlooku ?? Zakładamy że user odbiera i wysyła maile korzystając ze swojego konta na wszelakie sposoby (outlook/roundcube/komórka) macie jakieś pomysły/doświadczenia z tym tematem ? pozdrawiam, Wojtek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2014 Można ustawić alias: istniejącekonto@domena.pl - > kontoszefa@domena.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
w00jt 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2014 @Miłosz, umówmy się, takie podstawy to mam ale jak pokazać szefowi pocztę wysłaną przez usera ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2014 Użyj system_filter exima tu masz coś od czego możesz zacząć i dostosować to do potrzeb http://www.techtrunch.com/linux/save-outgoing-email-domain-specific-email-address Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
w00jt 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2014 dałoby radę, ale niestety nie mam już swojego serwera tylko jestem na koncie reselerskim chyba że dało by się w eximie konfig lokalny zrobić jak w przypadku np. php ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2014 No to bez współpracy z dostawcą nie da się tego zrobić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach