IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2014 (edytowany) Cześć. Przyjmijmy, że mam domenę strona.pl i chcę żeby forum.strona.pl było hostowane na oddzielnym serwerze. DNSy strony.pl stoją na 42.pl, forum.strona.pl ma byc na hostingu z DA. Ustawiłem dnsy następująco: forum IN A 91.x.x.xwww.forum IN A 91.x.x.x Ale tylko www.forum.strona.pl przekierowuje poprawnie na serwer z DA, bo samo forum.strona.pl przenosi na główną strona.pl. Coś ustawiłem źle? Edytowano Styczeń 30, 2014 przez IceBeast (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2014 Wrzuć całą strefę może masz coś zdublowanego. Spróbuj też odczekać albo wpisz jeszcze w cmd ipconfig /flushdns Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
IceBeast 30 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2014 (edytowany) $TTL 86400 ; Domyślny TTLstrona.pl. IN SOA fns1.42.pl. freedns-admin+x.42.pl ( x ; numer seryjny 86400 ; Częstość odświeżania (refresh) 10800 ; Częstość powtórek (retry) 3600000 ; Czas wygaśnięcia (expire) 10800 ; Negatywne buforowanie TTL )$ORIGIN strona.pl. IN NS fns1.42.pl. IN NS fns2.42.pl.@ IN MX 0 strona.pl. forum IN A 91.x.x.xstrona.pl. IN A 185.x.x.x www.forum IN A 91.x.x.x* IN CNAME strona.pl.www.strona.pl. IN CNAME strona.pl. Edytowano Styczeń 31, 2014 przez IceBeast (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach