KaRRmeleK 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2014 Hejka! Mam pewny problem, posiadam zainstalowany na swoim VPSie Proftpd, stworzyłem użytkownika poprzez putty, lecz w jaki sposób mogę nadać uprawnienia takiemu użytkownikowi do kopiowania, usuwania, przenoszenia plików? Ja, jako Administrator (root) mogę zrobić wszystko rzecz jasna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Eskimos 17 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2014 Najprościej będzie ich zamknąć w własnych katalogach i ustawić odpowiednie chmody. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KaRRmeleK 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2014 Najprościej będzie ich zamknąć w własnych katalogach i ustawić odpowiednie chmody. Nie rozumiem za bardzo. Chmody raczej nic nie dadzą skoro użytkownik nie ma uprawnień do podstawowych rzeczy w FTP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Eskimos 17 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2014 Jaki błąd dostajesz po zalogowaniu się "zablokowanym" użytkownikiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KaRRmeleK 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2014 Jaki błąd dostajesz po zalogowaniu się "zablokowanym" użytkownikiem? Błędu nie mam żadnego, mogę poruszać się bez problemu po całym serwerze FTP, jednak nie da się skopiować, usunąć, przenieść niczego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2014 chown -R user1:user /home/user1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KaRRmeleK 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2014 (edytowany) chown -R user1:user /home/user1 user1 to użytkownik to jest ten co ma dostęp FTP, ale co znaczy: user1:user Edytowano Styczeń 30, 2014 przez KaRRmeleK (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach