krk 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2014 Witam Czy istnieje jakiś bot którego mogę odpalić na VPSie chodzi o to żeby ciągle siedział na facebooku i był dostępny na czacie. Znacie coś takiego ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2014 Najlepiej byłoby się np logować co określony czas - to najprostsza metoda. Na Google na pewno coś znajdziesz w tym stylu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miguslaw 11 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2014 Zaloguj się na facebooka na telefonie U mnie na s3 jestem dzięki temu (niestety) cały czas dostępny. Mówię o aplikacji facebook, nie o messengerze Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macsek 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2014 Pidgin ma opcję logowania się na czat facebooka, ale nie wiem czy nie będzie wymagane środowisko graficzne. Poszukaj może istnieje wersja konsolowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2014 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2014 Chcesz po prostu siedzieć cały czas na czacie facebooka i nic więcej? Dowolny klient XMPP da rade. W tym dowolny konsolowy, a więc niewymagający środowiska graficznego (ekg2, chociażby), więc łatwo odpalisz go na vps, bądź na jakimś koncie shell. tak dokładnie chodzi o to żeby tylko siedział na czacie. Dzięki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2014 Fejm musi być inna alternatywa to środowisko graficzne i przez przeglądarkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2014 Fejm musi być inna alternatywa to środowisko graficzne i przez przeglądarkę. tak jak @samu napisał zwykłe ekg2 konfiguracja xmpp wrzucam ekg2 w screena i bot non stop siedzi na czacie. Wszystko hula jak należy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2014 A tak btw po co chcesz być ciągle na fejsie? jakiś fejm czy reputacje? Wystarczy zwykły tel z andkiem i net i welcome to oneline 24/7. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2014 (edytowany) Czy naprawdę jestem jedyną osobą znającą "stare dobre czasy IRCa", gdzie siedziało się 24/7 po to, żeby nie opuścić wiadomości i PW? A dzisiaj siedzi się po "fejm"... Edytowano Styczeń 31, 2014 przez Archi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2014 Czy naprawdę jestem jedyną osobą znającą "stare dobre czasy IRCa", gdzie siedziało się 24/7 po to, żeby nie opuścić wiadomości i PW? A dzisiaj siedzi się po "fejm"... właśnie po to do tej pory siedze na gg i ircu 24/7 a teraz doszedł fb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2014 Ja tez pamiętam jak się siedziało na iruc 24/7. Teraz jednak już mało czasu na grę wiec nie ma sensu siedzieć na channelu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2014 Czy naprawdę jestem jedyną osobą znającą "stare dobre czasy IRCa", gdzie siedziało się 24/7 po to, żeby nie opuścić wiadomości i PW? A dzisiaj siedzi się po "fejm"... Bo należysz do pokolenia które tworzy internet stąd takie podejście. Natomiast młodsze pokolenia korzystają z sieci w zupełnie inny spoób. Dla nich dość często internet kończy się na FB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2014 Ja IRCa nie lubiłem nigdy, ohydna grafika i nudy na kanale - co nie wchodziłem, to cisza, każdy kanał, zawsze : ) wolałem tradycyjne chaty dżawoskie... np. wp.online.pl/netwalker.pl... siedział ktoś tam? : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PapaSmerf 497 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2014 IRC, stare, dobre czasy. A przyznać się, kto z Was przesiadywał na czaterii? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2014 Jak miałem 8 lat siedziałem na chaterii, kanały junior chyba były nawet, czasy połaczenia przez modem (aż sie łezka w oku kręci). Pamiętam też, jak brat siadywał czasem na kompie a potem przychodziły rachunki za 500 zł za net, siedział na IRCu właśnie (rocznik 88) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Waleq 10 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2014 Wiele osób obecnie pośrednio korzysta z IRC nawet o tym nie wiedząc, przykład: chat na twitch.tv to nic innego jak IRC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robson345 53 Zgłoś post Napisano Styczeń 31, 2014 (edytowany) IRC, stare, dobre czasy. Walki o przejmowanie kanałów, wykorzystywanie luk i niewiedzy użytkowników do niszczenia kanałów które odciągały ludzi od tych znanych. Aż do przejmowania i wyłączania serwerów które zazwyczaj były umiejscowione w akademikach bo tam były jakieś sensowne łącza aż się łezka w oku kręci. Do tego IRC to była pierwsza platforma z której dość często były organizowane spotkania przy piwku. Pierwsze wielki miłości internetowe które zazwyczaj kończyły się wielkim czasami pozytywny a czasami człowiek chciał uciekać już po 5 minutach, bo zamiast super laski pojawiał się wieloryb, a potem pojawiło się gg i wszystko popsuło. Edytowano Styczeń 31, 2014 przez robson345 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach