Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 (edytowany) Dla jednego z klientów poszukujemy Administratora Linux.Od kandydatów oczekujemy:- Biegłej znajomości systemów Linux- Znajomości baz PostgreSQL, MySQL od strony administracyjnej- Znajomości serwerów HTTP, SMTP, IMAP, POP3, etc.- Praktycznej znajomości zagadnień związanych z wirtualizacją (KVM/Xen)- Umiejętności tworzenia skryptów (Bash lub/i Python)- Samodzielności, dociekliwości- Dostępności +/- 20h w miesiącuaHR0cDovL2RlY2Nvc3RyZWZhLnBsL3Rham55LnRnego= Edytowano Styczeń 27, 2014 przez Syndrom (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 http://www.sys-com.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lantan Grzegorz Czerwiński 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 http://lantan.pl Przesłałem mail zgodnie ze wskazówkami na konto postmastera. Zapraszam do współpracy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 Sys-Com raczej za 5 dyszek za godzinę nie za bardzo w to pójdzie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 (edytowany) http://lantan.pl Przesłałem mail zgodnie ze wskazówkami na konto postmastera. Zapraszam do współpracy Mi jakoś ping z pakietem o wielkości 266bytes nie odblokował dostępu do SSH na porcie 54322 dla mojego adresu IP, no chyba, że coś źle zrozumiałem. ; ) Edytowano Styczeń 27, 2014 przez malu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 Sys-Com raczej za 5 dyszek za godzinę nie za bardzo w to pójdzie... Czemu nie Przy 20h w miesiącu nie jest źle. Ale Paweł chyba nie rozwiązał zagadki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 Tam jest więcej zagadek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Greyer 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 Szczerze mówiąc mnie port też się nie otworzył po zapingowaniu wielkością 266 bajtów, pozostałe rzeczy odcyfrowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lantan Grzegorz Czerwiński 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 Podpowiem że adres serwera jest w ostatniej linii instrukcji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 + za pomysłowość z zagadką Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 Trochę przekombinowane z tym pingiem, trzeba było już użyć zwykłego port knocking Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 (edytowany) Podpowiem że adres serwera jest w ostatniej linii instrukcji Dzięki! : ) W sumie z ciekawości, że Tobie przeszło spróbowałem z innego serwera i też posłałem maila do postmaster'a. ; ) Edytowano Styczeń 27, 2014 przez malu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lantan Grzegorz Czerwiński 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 Trochę przekombinowane z tym pingiem, trzeba było już użyć zwykłego port knocking Pomysł dobry, przypadkowe skanowanie nie otworzy portu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemon 35 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 Pójdzie emacsem przez sendmail? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 Pomysł dobry, przypadkowe skanowanie nie otworzy portu. Nie otworzy, druga sprawa, że nikt nie stosuje takich zabezpieczeń na maszynach produkcyjnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 Pójdzie emacsem przez sendmail? u made my day! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lantan Grzegorz Czerwiński 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 Nie otworzy, druga sprawa, że nikt nie stosuje takich zabezpieczeń na maszynach produkcyjnych. W sumie dlaczego nie, można prostym skryptem to obsługiwać ale jakbym miał podawać jeszcze za każdym razem hasło do certyfikatu to byłoby już przegięcie ;-) W każdym razie są takie maszyny gdzie każdy poziom paranoi jest za niski. Największa frajda jest z takich a nie ciągle tylko : firełol, obowiązkowy nieszyfrowany ftp i hasło na roota Maryna2014 .. a na końcu słyszysz że ma być bezpiecznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 hasło na roota Maryna2014 .. a na końcu słyszysz że ma być bezpiecznie. Miałem ostatnio robote przy jednym serwerze, gdzie na mysql hasło roota było asd123 i pootwierane na wszystkie strony świata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m0t 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 Miałem ostatnio robote przy jednym serwerze, gdzie na mysql hasło roota było asd123 i pootwierane na wszystkie strony świata Jakbyś zobaczył jak są trzymane twoje cyferki na koncie bankowym, to byś śladem prezesa do skarpety schował + jakiś bojowy siersciuch chociaż kto wie może przez ostatnie 2 lata wiele się zmieniło... natomiast całkiem "niedawno" pojęcia typu dssy,isa, czy nawet poczciwy mil dla banksterów było niepotrzebnym kosztem, który i tak tsuma sumarum spadnie na tego biednego klienta nie czytającego regulaminów.. i żeby to jeszcze były jakieś wysokie standardy, przecież to basic w sec`u ... ale popatrzmy na samych klientów jak bezmyślnie posługują się kartami... a ty chcesz żeby ludzie kupujący vps i jadący ctrl+c/v ze żłobka administratora stawiali maszyny z dostępem 0xFF NSA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 http://lantan.pl Przesłałem mail zgodnie ze wskazówkami na konto postmastera. Zapraszam do współpracy No to dałeś hinta, nieładnie. Dzięki temu masz większą konkurencję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lantan Grzegorz Czerwiński 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2014 Zdrowa konkurencja jeszcze nikomu nie zaszkodziła ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
LANcaster (kotkowicz.pl) 52 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2014 Mi jakoś ping z pakietem o wielkości 266bytes nie odblokował dostępu do SSH na porcie 54322 dla mojego adresu IP, no chyba, że coś źle zrozumiałem. ; ) Po prostu trzeba umieć liczyć wielkość pinga. ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2014 Po prostu trzeba umieć liczyć wielkość pinga. ;-) No inna lokalizacja wysłania pingu jakoś sama z siebie nie usunęła narzutu 28 bitowego z komendy. Ale rozumiem, że mogłeś nie doczytać wątku do końca i odpisałeś na cytowany post. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Syndrom 95 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2014 Zapewne na początku strzeliłeś innym pingiem a potem wpadałeś w RELATED,ESTABLISHED Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach