Skocz do zawartości
Gość Dew

[Szukam] System obsługi kont mailowych

Polecane posty

Gość Dew

Witajcie,

Od jakiegoś czasu poszukuje systemu, do obsługi kont mailowych. Który polegałby na możliwości rejestracji konta przez formularz zamieszczony na stronie www. Do wymagań chciałbym dorzucić także możliwość wysyłania i odbierania maili z załącznikiem i bez. Możliwość wysyłania masowych maili do userów.

Czy ktoś może spotkał się z takim skryptem i może podpowiedzieć jego nazwę? Płatne opcje także wchodzą w grę. Chyba że ktoś zna jakieś pluginy do roundcube które umożliwiają rejestrację konta przez zewnętrzny formularz?

Pzdr.

Sama rejestracja nie jest jakimś problemem opierając to o skrypt. Natomiast ważnym elementem jest czym ten skrypt ma sterować. Jeżeli ma to być aplikacja dla sporego grona osób to niestety ale opieranie tego o rozwiązania typu roundcube i ewentualne wtyczki (które trzeba napisać) mija się z celem ponieważ rozwiązania takie nie są przygotowane dla dużej ilości użytkowników. Dodatkowo przy takich rozwiązaniach potrzebne są zasoby w postaci niezłych serwerów. Kolejna sprawa to dziwne wymagania:

"Do wymagań chciałbym dorzucić także możliwość wysyłania i odbierania maili z załącznikiem i bez."

Są to ograniczenia z poziomu wielkości samego maila którego chcesz wysłać i raczej jest to trudne do osiągnięcia z podziałem "z" i "bez". Masowe maile dostarczy tobie praktycznie każdy usługa/panel billingowy który nie koniecznie musi służyć by pobierać opłaty ale jego funkcja sprowadzała by się do trzymania danych teleadresowych i adresów email wykorzystywanych podczas rejestracji.

Po pierwsze odpowiedz sobie jakiego środowiska chcesz używać i o jakiej ilości użytkowników tutaj rozmawiamy.

Jeżeli mamy szukać gotowca to mogę ciebie jedynie naprowadzić że np cPanel ma ładnie rozwinięte API i dość proste. Plesk jest bardziej złożony i raczej bym nie proponował rozwijać jakiegoś tematu na takiej platformie. DA jest do ogarnięcia podobnie jak ispconfig. Oba posiadają dobra dokumentację.

np: https://github.com/w2c/ispconfig3_roundcube

Najbardziej pospolitym jest wspomniany cPanel który wielokrotnie był rozkładany na czynniki pierwsze co owocowało wieloma ciekawymi rozwiązaniami.

np: http://codecanyon.net/item/cpanel-email-creator/168805?WT.ac=portfolio_item&WT.seg_1=portfolio_item&WT.z_author=dilab

Podany link również działa z DA.

Tak jak napisałem określając wykorzystanie projektu o liczby może diametralnie zmienić postać i profil szukanego rozwiązania które niejednokrotnie pozostawi wiele do życzenia w postaci gotowców (sklejanie z wielu elementów) lub rozwiązanie dedykowane z rozpisanymi elementami które będzie kosztowało dość sporo.

Nie mogę edytować już poprzedniego posta ale jak jesteś zainteresowany postawieniem czegoś takiego co miało by pełną rejestrację jak np w google czy z Polskich serwisów wp ,onet , o2 to daj znać. Kiedyś temat sam zaczynałem ale zabrakło czasu chodź mam całe zaplecze od A do Z ale jak zwykle brakuje mi podstawowego elementu jakim jest wspomniany czas. Po prostu się odezwij na team@sixwishlist.com

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się