krzysiek02 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 Witam. Możecie polecić jakiś laptop do 2600zł? Ma on być głównie do gier. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 (edytowany) Proponowałbym dorzucić stówke i wybrać coś z MSI: http://www.x-kom.pl/p/164243-notebook-laptop-15-6-msi-cx61-2od-i7-4702mq-8gb-500-gt740m.html ze względu na procesor 4 generacji, no i i7. 8GB ram powinno wystarczyć, testowałem tą karte graficzną, wiadomo mobilna, ale potrafi. Edytowano Styczeń 6, 2014 przez wlodziu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nazgul 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 Ogólnie pomysł LAPTOP - GRY to jest zły wybór... Za 2600 byś miał peceta który obsłuży prawie wszystkie gry jakie są wydane... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 (edytowany) Naprawdę nie dasz rady kupić stacjonarki? Lap "głównie do gier"... : /// jakoś tak nie wiem, to się nie ima... Edytowano Styczeń 6, 2014 przez Sponsi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 Każdy taki uprzedzony, ale laptopy też potrafią i nie piszcie, że nie. Jego wybór - chce lapka do gier to będzie miał. Sam gram na lapku i przeszkód nie widzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pekus 31 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 (edytowany) Panowie, autor wątku nie pyta sie czy ma kupic notebooka czy stacjonarny, tylko wie dokladnie jaki to ma byc PC'et - w tym wypadku notebook - i oczekuje wskazowek... Asus lub Lenovo. Zobacz na portalu aukcyjnym co jest za ta kwote i poczytaj testy/opinie na odpowiednich stronach www. Edytowano Styczeń 6, 2014 przez pekus (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 Lenovo nie polecam z racji tego, iż moja rodzina nabyła z tą firmą doswiadczenie i wyrobiła negatywną opinię. Wykonanie się chowa jak i serwis, asus stanowczo górą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiek02 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 Tak naprawdę to ja pisze w czyimś imieniu. Też sądze i przekonywałem tą osobę że do gier lepiej wybrać stacjonarny. Napisałem jeszcze do sklepu żeby mi zrobili ofertę obaczymy co to będzie. Jak macie jeszcze jakieś pomysły to dawajcie linki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheKrzysztofa 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 Sprawdź Lenovo IdeaPad Z500 i7 - sam posiadam godnie polecam zwiększony ram do 16GB | Grafika 2GB przy grach nie jęknie że mu coś źle Jak i7 / 12GB ram zbyt drogie sprawdź wersję i5 8GB ram Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 OK, wiadomo, że jak ktoś ma przemyślane, to trudno, ale zdrowy rozsądek mówi, by jednak podpowiedzieć, że to nie najlepszy pomysł. Teraz można kontynuować już z czystym sumieniem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 polecam zwiększony ram do 16GB Po co komu tyle do gier na laptopie? Myślę, że nie pogra i tak w maks detalach a jak już to i tak więcej niż 8GB pewnie nie wszamie.Niech patrzy za jak najlepszą kartą graficzną - ale nie na ilość GB ram ale na model.Może to nie jest jakoś super wymierne ale daje jakiś pogląd na wydajność:http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-graficzne-rozpiska-osiagow.1174.0.htmlNo i warto poszukać testu każdej sztuki w internetach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheKrzysztofa 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2014 Po co komu tyle do gier na laptopie? Myślę, że nie pogra i tak w maks detalach a jak już to i tak więcej niż 8GB pewnie nie wszamie. Ja mam wersje 16 GB, specjalnie do grafiki i renderowania w locie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2014 grafika i renderowanie w locie to nie gry... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiek02 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2014 (edytowany) Edytowano Styczeń 7, 2014 przez krzysiek02 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2014 Czym się kierujesz przy wyborze? Radziłbym zainteresować się takimi markami jak Dell i ASUS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarekj 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2014 A podpowiecie na jakiej firmie sie lepiej skupić? Lenovo jest ok w cenie do 2600? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiek02 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2014 (edytowany) Czym się kierujesz przy wyborze? Radziłbym zainteresować się takimi markami jak Dell i ASUS Ma być on typowo pod gry do kwoty 2700zł. Żeby był po prostu namocniejszy w tej cenie. Edytowano Styczeń 7, 2014 przez krzysiek02 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2014 Lenovo to złe wykonanie i zły serwis, nie wiem nad czym się zastanawiać. Ogólnie nie każdy lapek musi być pod tym względem niedobry. Ale wszyscy patrzą na tą firme przy wyborze lapka bo mają lepsze podzespoły od konkurencji w tej samej cenie, a dlaczego? Coś musi na tym ucierpieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach