Stilly 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2014 (edytowany) W pełni bezpłatny i spolszczony panel hostingowy.Kompatybilny z systemami operacyjnymi: Debian, Ubuntu, RedHat, CentOS.Działa z serwerami dedykowanymi oraz VPS.W sam raz dla osób początkujących oraz doświadczonych administratorów.Poradniki krok po kroku.Polski instalator.Więcej o możliwości instalacji pod adresem: http://vestacp.pl/instalacja-i-konfiguracja.html http://vestacp.pl Edytowano Styczeń 4, 2014 przez Stilly (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawasaki 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2014 (edytowany) Zaraz zainstaluje, bo wyglada fajnie @EditNie czaję tego, nie ważne co się wpisze, zawsze ten błąd... O co chodzi? Edytowano Styczeń 4, 2014 przez kawasaki (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stilly 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2014 (edytowany) Wklej screena edit Wszystko masz napisane wbij w konsole: sudo ./vst-install-pl.sh --force i powinno zadziałać Edytowano Styczeń 4, 2014 przez Stilly (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawasaki 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2014 (edytowany) Przepraszam, nie wkleiło sie : ] @EditWpisuję to, nadal to samo :] Edytowano Styczeń 4, 2014 przez kawasaki (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stilly 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2014 (edytowany) Pokaż całą konsole wklej polecenie: sudo ./vst-install-pl.sh --force musi być--force lub -f jeżeli masz już jakieś pakiety (u Ciebie apache2 i mysql-server) Edytowano Styczeń 4, 2014 przez Stilly (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawasaki 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 oO dobra działą - resnąłem maszyne i zadziałało. :] Instaluję dalej.. :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 Rozumiem, że współpracuje jedynie z apachem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stilly 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 Tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stilly 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 Przepraszam za post pod postem ale nie widzę możliwości edycji poprzedniego postu. Odnośnie pytania z jakimi serwerem http VestaCP pracuje: Czyli mamy: Apache2 i na to nakładkę w postaci Nginx'a. Nie ma możliwości na tę chwilę zmiany na inny silnik np. lighttpd (chyba, że we własnym zakresie - otwarty kod). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 (edytowany) Zasadniczo na tej stronie nic nie ma. Przydałby się jakiś opis samego systemu i więcej jego screenów. Nakładka w sensie proxy. Treści statyczne na nginx a dynamiczne na apache... Edytowano Styczeń 5, 2014 przez PrecelusMaximus (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawasaki 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2014 Jedyny problem chyba, z tego co widzę, to że nie wysyła maila z danymi dostępu, chodziaż jest informacja, że zostały wysłane.Jakiś pomysł, jak skonfigurować / naprawić? :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2014 @Stilly pewnie chodzi o Nginx proxy/cache jakieś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Graffiter. 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2014 (edytowany) Ciekawy panel, stestuję na domowym serwerze Jak z wydajnością? Minimum jakieś jest, co do wymagań? Są limity jakieś? Edytowano Styczeń 8, 2014 przez Graffiter. (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maciekxx 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2014 Wygląda ciekawie ale z darmowych moim faworytem jest ISPConfig. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2014 Gdy zainstalujecie to zobaczycie bolączke tego panelu Ja bym polecam jak już zpanel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawasaki 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2014 Gdy zainstalujecie to zobaczycie bolączke tego panelu Ja bym polecam jak już zpanel. Mozesz cos wiecej powiedzieć, bo nie rozumiem ? Jakie bolaczki ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2014 Typu jedno konto FTP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stilly 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2014 (edytowany) Jedno konto ftp na użytkownika lub dodatkowe konta ftp do każdej domeny. Panel jest prosty bo takie były założenia aby miał jak najmniej zbędnych rzeczy. Zmiany w panelu zawsze można z czasem wprowadzać pomijając oficjalne źródło wydawcy. Kwestia czasu i ilości testerów/ Edytowano Styczeń 10, 2014 przez Stilly (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2014 Nie rozumiem po co tworzyć spolszczenia do panelu który służy administrowaniu usług tak prostych że aż boli. Oczywiście fajnie że ktoś zajął się trochę samą popularyzacją i poświęcił czas by dodać Polski język chodź jak już wspomniałem jest on najmniej istotny biorąc pod uwagę możliwości panelu w zastosowaniach produkcyjnych i nie mam na myśli odsprzedaży usług hostingowych w tym przypadku. O ile pamiętam to poruszałem już temat związany z tym panelem - miesiąc czy dwa wstecz. Obecnie na rynku jest sporo ciekawych zabawek ale zupełnie nie spopularyzowanych. Jak będę miał czas w co jest mało prawdopodobne uda mi się skończyć witrynę poświęconą tylko tematyce panele hostingowe. A jest tego naprawdę dużo! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2014 Wiesz co czasem jakaś głupia pani kierownik życzy sobie mieć dostęp do wszystkiego. Sam pracowałem w firmie gdzie szanowna pani kierownik nie dała mi dostępu do hostingu gdzie była poczta itp. ale strone to trzeba było ogarnąć... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Styczeń 10, 2014 Wiesz co czasem jakaś głupia pani kierownik życzy sobie mieć dostęp do wszystkiego. Sam pracowałem w firmie gdzie szanowna pani kierownik nie dała mi dostępu do hostingu gdzie była poczta itp. ale strone to trzeba było ogarnąć... Dobra rada - zacznij zawsze od ogarnięcia pani kierownik. Reszta już tylko będzie na fakturze, którą jej przekażesz z uśmiechem na twarzy. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2014 Zainstalowałem ten panel no i mogę powiedzieć ze bardzo fajnie to śmiga. Akurat pojedyńcze konto ftp to dla mnie nie problem. Brakowało dwóch wpisów do stref dns do poprawnego działania poczty ale tyle to już każdy ogarnie. Bardzo zdziwiło mnie też zużycie zasobów no no 90mb ramu niezły wynik. Obecnie przy nim zostanę zobaczymy jak się bedzie sprawował. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2014 Stilly, będziesz dodawał dodatkowe konta FTP? Jak wygląda kwestia budowy panelu? Jest bezpieczny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stilly 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2014 (edytowany) Co do zmian FTP jeszcze nie wiem. Co do bezpieczeństwa to tak jak napisałem na forum wsparcia; priorytetem: zabezpieczenie oraz antyspam na nasze realia. Do większego bezpieczeństwa byłoby trzeba jeszcze doinstalować kilka mechanizmów na skanowanie itd. kwestia indywidualna każdego instalującego. Jak znajdę trochę czasu to na pewno pojawi się dodatek do panelu w postaci pakietów zabezpieczeń, zmienionych i dodatkowych konfiguracji. Zapraszam do rejestracji na forum wsparcia wszystkich, którzy instalują i pracują na VestaCP: http://forum.vestacp.pl Edytowano Styczeń 16, 2014 przez Stilly (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gzmx955 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2014 Fajnie sie prezentuje Co do zabezpieczeń narazie blacktrack nic nie wykrył Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach