Meyer 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2014 (edytowany) Witam, panowie otóż mam takie pytanie posiadam jeden skrypt na adresie test.domena1.pl i chcialbym zeby po wpisaniu test.domena2.pl przekierowalo mi na ten 1 adres(test.domena1.pl) maskując ją i pozostawiając w przegladarce URL test.domena2.pl kiedyś pamiętam coś podobnego robiłem na 1and1 w panelu ze mi wlasnie maskowalo ta 1 nazwe zastepujac nazwa domeny. Wybaczcie za taki opis, ale inaczej nie umiem tego problemu opisać. Dziękuję za odpowiedzi. Edytowano Styczeń 4, 2014 przez Meyer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2014 To się robi z użyciem <frame>. test.domena2.pl to strona nie zawierająca nic poza ramką, wewnątrz której wyświetlana jest test.domena1.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Meyer 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2014 (edytowany) Dzięki pomogło, ale jest taki pasek biały na gorze, na dole i po bokach, da sie żeby to wstawić na full stronę? i rusz się to trochę. mam kod: <iframe name="Sklepik" src="http://xxx.domena1.pl/" width="100%" height="100%" frameborder="0"> </iframe> dodałem: scrolling="no" i nie ma paska przewijania, ale nurtują mnie te paski białe po bokach Edytowano Styczeń 4, 2014 przez Meyer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2014 margin i padding na 0 dla body tam gdzie jest wstawione iframe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Meyer 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2014 (edytowany) zrobiłem tak: <frameset cols="100%"> <frame name="Nazwa" src="http://xxx.domena1.pl/" frameborder="0" > </frameset> i wychodzi na to że działa, strona ładnie się dopasowała. @Piotr GRD Dzięki za pokierowanie Edytowano Styczeń 4, 2014 przez Meyer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rbit 15 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2014 Przekieruj sobię test.domena2.pl na serwer test.domena1.pl, i dodaj vhosta dla test.domena2.pl wskazującego na katalog test.domena1.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2014 Najłatwiej po prostu zbindować pod vhost jedną domenę więcej. Chyba, że kierujesz na nieswój serwer, wtedy iframe musi być. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach