takidrugi 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2013 Dzień dobry, Szukam hosta dla mojego własnego forum, ale nie bezpłatnego chłamu z reklamami, tylko własnej strony. Nie znam się na tym za bardzo, więc najlepiej, żeby instalacja forum była możliwie automatyczna (czytałem, iż jest to dość popularne). Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2013 Na jakim skrypcie chciałbyś mieć to forum? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2013 Wiele hostingów ma autoinstalator więc to nie problem z instalacją własnego forum Do jakiej kwoty szukasz hostingu? mam rozumieć że obecnie jeszcze nie masz nic ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
takidrugi 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2013 (edytowany) Obecnie nie mam nic. Nie znam się na tym za bardzo, tylko troszkę czytałem, więc ciężko mi powiedzieć który skrypt byłby lepszy. Co do kwoty, to jeszcze się nie zastanawiałem. Gdyby ktoś mógł podać jakiś link do przykładowego hosta z instalatorem forum, byłoby super, gdyż mógłbym się zorientować czego szukam. Edytowano Grudzień 31, 2013 przez takidrugi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czerwony03 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2014 (edytowany) Ja korzystam z uslug proserwer.pl Na poczatek na bank wystarczy, autoinstalator jest, niskie ceny, serwery maja z OVH. Na zwykle "klanowe" Forum pakiet standard wystarczy. Na bardziej uczeszczane fora pakiet pro - 40gb transferu na miesiac (sms 27zl za 3 miesiace). Nie polecam tylko rejestrować domen bo trochę za drogo... Edytowano Styczeń 1, 2014 przez czerwony03 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2014 takidrugi@ Sprawdź MyBB, całkiem fajny skrypt.Możesz założyć forum w dwie minuty korzystając z autoinstalatora dostępnego w firmie hostingowej, My oferujemy np Installatron. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
takidrugi 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2014 (edytowany) Wielkie dzięki za odpowiedzi! Czy są jakieś poradniki krok-po-kroku jak zainstalować własne forum? Tzn znalazłem na stronie MyBB poradnik, ale jak wogóle się do tego zabrać? Kupuję sobie stronkę i już mogę założyć forum? Aha, i jak dużego transferu potrzeba dla średnio uczęszczanego forum? Ma to być forum nie tyle dla klanu co dla pewnej grupy społecznej z całej Polski. Edytowano Styczeń 1, 2014 przez takidrugi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czerwony03 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2014 (edytowany) Na początek musisz zadać sobie pytanie: jaki silnik ?? Od tego będzie zależeć wszystko . Możesz skorzystać z oklepanego mybb, możesz wybrać SMF, phpbb... Itd... Każdy silnik ma swoje plusy i minusy. Ja korzystam z SMF. Zajrzyj tutaj: www.webhostingtalk.pl/42146-jaki-darmowy-silnik-forum-jest-najlepszym/ W proserwer: 1. Kupujesz serwer www. 2. Logujesz się do panelu. 3. Zakładka autoinstalator. 4. Zaznaczasz mybb. 5. Podazasz za wytycznymi. 6. Forum zainstalowane. 7. Instalujesz styl, tworzysz działy... I forum działa . Edytowano Styczeń 1, 2014 przez czerwony03 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
takidrugi 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2014 Ok, jeszcze jedno pytanko: czy jeśli wykupię jakąś pojemność i transfer, to czy mogę póżniej, bez naruszania forum, zwiększyć je poprzez wykupienie droższej oferty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2014 Ok, jeszcze jedno pytanko: czy jeśli wykupię jakąś pojemność i transfer, to czy mogę póżniej, bez naruszania forum, zwiększyć je poprzez wykupienie droższej oferty? To już zależne jest od firmy gdzie wykupujesz usługę. Ale zazwyczaj tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czerwony03 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2014 (edytowany) Nie tyle zazwyczaj co raczej zawsze Edytowano Styczeń 1, 2014 przez czerwony03 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach