Infinity Tech 8 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2013 Hej, Miesiąc temu kupiłem monitorek LED PB. Na święta rozmontowałem PC a obecnie po jego zmontowaniu jest jakaś dziwna jakby powłoka i kolory są niebieskawe lub ich nie ma (np. czerwony). Ktoś spotkał się z czymś takim ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2013 Sprawdź kabel sygnałowy. Prawdopodobnie nie ma dobrego styku i nie wyświetla wszystkich kolorów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2013 kabel lub zła kalibracja kolorów w ustawieniach karty graf. Może też być luźna wtyczka/gnizdo. U mnie na 10 letnim monitorze zdarza się tak że jak nie przykręcę mocno wtyczki do gniazda to się niebieski ekran robi. Czasami sam kabel jak się załamuje przy wtyczce to też jest taki efekt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2013 10 letni monitor? Nie szkoda Ci wzroku? ; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2013 (edytowany) @Łukasz ale to techniczny. Używany żeby sprawdzić co jest nie tak w serwerku i postawić czasem linuxa. Do PC mam LCD Edit: Edytowano Grudzień 28, 2013 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach