Axadiw 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Witam, Szukam miejsca, gdzie mógłbym postawić koparkę litecoinów, która wygląda podobnie jak na tym zdjęciu (zdjęcie znalezione w internecie): Wymagane zasilanie ~2000W i podłączenie do internetu. Miejsce: Warszawa Czy ktoś podjąłby się takiej kolokacji? Ewentualnie jakie byłyby jej koszty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 To chyba już strata kasy. Kopanie kartami graficznymi - nawet tymi najnowszymi jest już nieopłacalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Axadiw 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Zależy co się kopie Tak czy inaczej - pytanie pozostaje otwarte - czy ktoś podjąłby się oferowania takiej kolokacji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Po co kolokacja, tam na chłodzenie nie wyrobisz wstaw do piwnicy i niche kopie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Axadiw 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 no wlasnie problem w tym ze nie mam dostępu do piwnicy z takim prądem i dostępem do internetu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Jakie potrzebujesz łącze ?? oraz czy koniecznie chcesz trzymać to w Warszawie czy może być gdzie indziej ?? Pozdrawiam NetMat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Axadiw 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Łącze minimalne (średnio 1KB/s), ważne aby było stałe podpięcie do internetu z jakimiś przyzwoitymi pingami Fajnie by było w Warszawie, ale jeżeli blisko Warszawy to też chętnie posłucham Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Ciężko skolokować takie niestandardowe coś.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Axadiw 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Zdaję sobie z tego sprawę, jednak mam nadzieję, że ktoś znajdzie u siebie trochę wolnego miejsca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 U mnie by się znalazło. Pytanie czy jesteś w stanie zapłacić za prąd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Axadiw 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Oczywiście jestem na to przygotowany Wszystko zależy od oferty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 U mnie by się znalazło. Pytanie czy jesteś w stanie zapłacić za prąd A tak z ciekawości ile płacisz u siebie za 1 kWh ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Oczywiście jestem na to przygotowany Wszystko zależy od oferty Jeśli nie musi być koniecznie w Warszawie, to bitcurex kolokuje koparki w Łodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 A tak z ciekawości ile płacisz u siebie za 1 kWh ?? Nie otrzymasz takiej informacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Nie otrzymasz takiej informacji przecież cenniki są stałe i publicznie dostępne + jakieś tam rabaty za lojalke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McAs 28 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Ma własną elektrownie wiatrową oraz biogazową ^^ , więc prąd prawie za free <joke> 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 To nie są domowe cenniki, no i nie mamy lojalek A już pomijając wysokści stawek prądu, to policz sobie ile musisz w ten sprzęt zainwestować i po jakim czasie wyjdziesz z nim na zero. Nie zapomnij doliczyć stałych opłat za prąd/colo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 (edytowany) To nie są domowe cenniki, no i nie mamy lojalek Nie no to oczywista sprawa, chciałbym mieć ceny domowe zamiast tych dla firm Swoja droga trzeba inwestowac w wiatraki, drozej sprzedasz prad do energetyki niz go potem od nich kupisz w DC Edytowano Grudzień 23, 2013 przez tgx (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 To nie wiem gdzie Ty kupujesz ten prund skoro narzekasz na ceny No ale po cenie usług u Was widać, że jest dość tani Więc chyba nie ma co narzekać. I nie odbiegajmy od tematu. Swoja droga trzeba inwestowac w wiatraki, drozej sprzedasz prad do energetyki niz go potem od nich kupisz w DC Tylko trzeba mieć gdzie je postawić. Inwestycja jest spora na dzień dobry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Axadiw 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 A wracając do tematu - jakieś konkrety? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McAs 28 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Tylko trzeba mieć gdzie je postawić. Inwestycja jest spora na dzień dobry. Teoria - bardzo duża teoria ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Zależy co się kopie Tak czy inaczej - pytanie pozostaje otwarte - czy ktoś podjąłby się oferowania takiej kolokacji? Czyżby http://dogecoin.com/ ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 A jesteś w stanie upakować to w ładne pudełko? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Axadiw 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 A jesteś w stanie upakować to w ładne pudełko? W jakim sensie w ładne pudełko? To jest na takim stelażu jak pokazałem w 1 poście, aby się jak najlepiej chłodziło, więc opakowywanie tego w cokolwiek nie jest dobrym pomysłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Te karty są jakieś niestandardowe że tak muszą być zapakowane? Nie lepiej w coś pokroju: http://www.supermicro.nl/products/chassis/4U/747/SC747BTQ-R1K62.cfm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach