wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Cześć! Chciałbym zaprezentować Wam kolejne moje dzieło, tym razem to prosty upload obrazków. Możecie ujrzeć pod adresem: http://img.nostatic.pl/ Napisane w JS, by ładnie wyglądało, do tego wprowadziłem szybki podgląd uploadowanego obrazka. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Unikat 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2014 No no , bardzo dobra robota , upload naprawdę szybki , nie trzeba przechodzić w kilkadziesiąt linków aby zobaczyć obrazek. Mogę się dowiedzieć ile taki obrazek będzie umieszczony ? Chodzi mi o wygaśnięcie itd.? Pozdrawiam, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 Rzeczywiście szybko działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 @Unikat - mamy do dyspozycji 3GB powierzchni dysku, a to dlatego, że brak funduszy na coś większego. Jeśli ruch będzie się zwiększał, a dysk zapełniał podrzuci się jakiś inny serwer - tak by obrazki wgrane nie były usuwane. Bo o to mi chodziło, bo sam nie mam gdzie trzymać moich skrinów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Unikat 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 Aha to spoko , jak narazie i ak jest dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawasaki 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 Jest możliwość udostepnienie sktyptu ? Bo na prawde fajnie to wyglada. Przydalo by mi sie takie cudo Gratuluję na prawde dobrej roboty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 Jak na razie o tym nie myślę, niech jest na razie jedno takie cudo. Ale zaglądaj na nasze forum, może coś się zmieni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawasaki 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 Jak na razie o tym nie myślę, niech jest na razie jedno takie cudo. Ale zaglądaj na nasze forum, może coś się zmieni. Okey. Dzięki za info Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2014 Przydałoby się aby sprawdzał czy wrzucany plik to rzeczywiście obrazek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2014 Poprawię to, bo na razie sprawdza dopiero po wrzuceniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2014 (edytowany) Przydałoby się aby sprawdzał czy wrzucany plik to rzeczywiście obrazek Co prawda nie od razu ale przy kliknięciu wrzuć obrazek sprawdza. Rozmiar lub rozszerzenie nieprawidłowe Edytowano Styczeń 7, 2014 przez RafoX (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2014 No zapisałem plik tekstowy, zmieniłem rozszerzenie na .jpg i wgrało się, więc nie sprawdza wcale. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2014 Już nie powinno być takiej możliwości. Do tego sprawdza przed wrzuceniem pliku jego rozszerzenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość IStreamPL Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2014 (edytowany) dodaj remote upload po wygenerowaniu linka niech automatycznie zapisuje sie w schowku. Edytowano Styczeń 15, 2014 przez IStreamPL (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2014 jak chcecie to coś podobnego znalazłem http://blueimp.github.io/jQuery-File-Upload/ troche przerobić i będzie idealne. Co ciekawe skrypt posiada opcję np przy dodawaniu pliku mp3 przed jego wgraniem można go najpierw odsłuchać. Może się komuś przyda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawasaki 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2014 jak chcecie to coś podobnego znalazłem http://blueimp.github.io/jQuery-File-Upload/ troche przerobić i będzie idealne. Co ciekawe skrypt posiada opcję np przy dodawaniu pliku mp3 przed jego wgraniem można go najpierw odsłuchać. Może się komuś przyda. Kiedyś bardzo potrzebowałem skryptu hostingu plików i sprawdzałem wszystkie dostępne. Ten fajny, ale pamietam, ze coś w nim nie grało, ale nie pamietam co. Ten skrypt prezentowany tutaj w tym poście jakoś bardziej mi sie podoba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2014 Dodałem progress bar - http://img.nostatic.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MazuLuka 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2014 Za***ista robota! Jestem pełen podziwu dla ciebie. Może rozdziel ten hosting od nostatic.pl i stwórz na osobnej domenie, jestem pewien, że szybko zyskałby popularność, później mógłbyś dodać jakieś konta premium, np. z większą ilością miejsca czy coś, albo jakieś inne dodatki po dopłacie, a tak standardowo za free Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2014 Wydaje mi się że to typowo darmowe miało być i jak najprostsze rozwiązanie. Hosting jest szybki, fajnie zrobiony podgląd przed wrzuceniem i tak mogłoby zostać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MazuLuka 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2014 No to jeśli autor nie chce na tym zarabiać, to może warto byłoby pomyśleć nad osobną marką i odpowiednim marketingiem, chociaż to drugie, to samo się "wybroni" i wypromuje, bo produkt jest dobry, a nawet świetny. Tym bardziej, że teraz każdy szuka nowego hostingu obrazków po skomercjalizowaniu Imageshack. Moim zdaniem warto byłoby pomyśleć nad stworzeniem profilów i galerii użytkowników, tak by mogli wracać później do wgranych plików. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2014 Ten pomysł co przedstawiasz nie jest zły. Ale od początku miało być prosto i dość szybko, myślę, ze udało się to osiągnąć. A co do reszty.. to może w przyszłości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2014 (edytowany) Do img.nostatic.pl dodano możliwość wysyłania więcej niż jednego obrazka, aż do 20! Do tego strona oferuje możliwość udostępnienia wszystkich linków prowadzących do obrazków wrzuconych naraz poprzez udostępnienie jednego linka! Zapraszam do testów! // SUPER, że zaraz po publikacji hosting leży.. Edytowano Grudzień 9, 2014 przez wlodziu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2014 Zmieniłem hosting, jest lepiej, bo wydajniej. Chodzi jeszcze szybciej a Ci, którzy obrazki mieli na starym serwerze to niech się nie martwią, po 21:00 powinny być na swoim miejscu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monaviepolska 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2014 całkiem fajnie zrobione , podoba mi się bardzo. ile czasu istnej już serwer i czy planujesz długoterminowy rozwój? jesli tak to mogę wrzucać a nie ,ze zniknie mi to za miesiąc - dwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wlodziu 49 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2014 Tak było do tej pory, teraz zmiana hostingu i po 20:00 przenosze pliki z tamtego serwera około 3 tysięcy jest. Długoterminowy rozwój to domena tego projektu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach