Dzejkob 9 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Witam! Chciałbym zainstalować pulpit zdalny na moim darmowym VPS z VPS.ME i jest problem... Wszystko ładnie zainstalowałem (środowisko LXDE). I teraz problem z połączeniem z serwerem poprzez program TightVNC - gdyż jest IPv6 (chyba). Czy jest jakiś sposób aby połączyć się z zdalnym pulpitem, gdy serwer posiada tylko IPv6? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dzejkob 9 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 (edytowany) Spróbuję. Ale TNC Viewer wywala mi że nie znaleziono hosta (bez tego tunelu). Czyli ten tunel pomoże w lączności TNC Viewerowi? Edytowano Grudzień 23, 2013 przez Dzejkob (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2013 Skoro nie masz IPv6 to jak ma znaleźć hosta używając IPv4..? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mathac 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2013 W panelu masz opcję ipv4 mapping, skorzystaj z niej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dzejkob 9 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2013 A jak to skonfigurować? Ipv4 Mapping. Bo za bardzo się na tym nie znam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2013 A jak to skonfigurować? Ipv4 Mapping. Bo za bardzo się na tym nie znam http://www.vps.me/kb/free-vps/what-is-ipv4-mapping Jako 'Source Port' podajesz dowolny z zakresu 1024 - 65535, a jako 'Destination Port' - port skonfigurowany w swoim LXDE (jak to VNC - to pewnie port 5900)... Przy łączeniu przez TNC Viewer dajesz port który podałeś w 'Source Port' i IPv4... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dzejkob 9 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2013 Nie działa mi to ;( Wywala mi: Moja konfiguracja: & Łączenie: Wiecie może co jest problemem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2013 ::? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2014 A firewall wpuszcza na port 5900...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dzejkob 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2014 Nie wiem... A możesz powiedzieć jak to sprawdzić i skonfigurować? ::? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2014 Jaki masz tam system postawiony...? iptables jest zainstalowane...? Jeśli tak, to spróbuj wyłączyć na moment... /etc/init.d/iptables stop Pamiętaj tylko żeby potem włączyć z powrotem... /etc/init.d/iptables start Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dzejkob 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2014 Debian 7 32BIT / IPtables nie instalowałem, chyba że jest domyślnie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2014 (edytowany) Jest domyślnie ale zawsze bez regułek - czysto tam na bank powinno być jak nic nie robiłeś. Ewentualnie usługodawca tak skonfigurował Edytowano Styczeń 2, 2014 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dzejkob 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2014 Czyli VPS.Me nie chce udostępnić mi zdalnego pulpitu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2014 A ta konfiguracja przekierowania portów nie jest na odwrót? Source/Dest. Kombinuj. No nikt tutaj za ciebie tego nie zrobi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
likufanele 77 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2014 Ewentualnie usługodawca tak skonfigurował No właśnie... trudno powiedzieć co VPS.me tam skonfigurował, a czego nie... dlatego napisałem żeby tymczasowo wyłączyć... A ta konfiguracja przekierowania portów nie jest na odwrót? Source/Dest. Kombinuj. No nikt tutaj za ciebie tego nie zrobi Według tego co pokazuje FAQ VPS.me to jest OK... @Dzejkob Tu masz jeszcze videotutorial: http://www.youtube.com/watch?v=fsZxfHF7Vts chociaż po hiszpańsku, ale można zrozumieć... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dzejkob 9 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2014 (edytowany) Wielkie dzięki! Wystarczyło użyć komendy: vncserver -geometry 1024x768 -depth 16 i od razu ruszyło ^^ Edytowano Styczeń 3, 2014 przez Dzejkob (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach