jamesbond 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2006 Witam. Spotkałem się z działaniem nieuczciwym i nieetycznym ze strony Rejestratora, firmy AZ.PL. Firma AZ wykonała cesje mojej domeny XXX.COM.PL na siebie !!! (oczywiście XXX to przykład) 1. bez mojej zgody, wręcz pomimo mojego sprzeciwu 2. w sposób niezgodny z prawem - cesja czyli przeniesienie praw jest formą obustronnej umowy 3. w przeddzień wygaśniecia domeny, czyli w czasie w którym miałem wyłączne prawo dysponowania domeną jako swoją własnością. 4. domena była przetransferowana z NASK do AZ w tym samym roku, więc nie była to domena związana żadną "Pseudo-Promocją" w AZ Jestem oburzony zaistniałą sytuacją i będę dochodził swoich praw, zaczynając od skargi do NASK. AZ.PL jak każdy inny podmiot współpracujący z NASK powinien swoim klientom-abonentom domen zagwarantować prawa : (http://www.dns.pl/porozumienie/prawab.html) Twojej wyraźnej zgody wymaga: * przeniesienie obsługi nazwy domeny do innego Partnera, * zmiana abonenta nazwy domeny, * zmiana danych abonenta nazwy domeny, * usunięcie nazwy domeny. pozdrawiam, - bart Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
apze 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2006 Ciekawa ale pewnie nie pierwsza tego typu sprawa u polskich rejestratorow. Będę wdzięczny jeśli będziesz informował o dalszych losach sprawy na forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2006 AZ ostatnio w ogole leci sobie w kulki... Mysle czy nie przeniesc wszystkich moich domen gdziekolwiek indziej (mimo, ze to bedzie troche kosztowalo), bo strasznie mnie wkurzyli tym co zrobili z kodami AuthInfo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sbvc 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2006 Co takiego złego zrobili z tymi kodami? Ja nie widzę zmian. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2006 Co takiego złego zrobili z tymi kodami?Ja nie widzę zmian. A widzisz kody? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sbvc 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2006 Nie, ale trzeba płacić teraz za podanie nam authinfo? Cesja w obrębie az.pl nadal jest darmowa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2006 Nie, ale trzeba płacić teraz za podanie nam authinfo? Zgodnie z tym co jest napisane na stronie troche trzeba: W przypadku domen rejestrowanych w promocji kody zostaną wydane po uprzednim uregulowaniu należności w wysokości pomiędzy różnicą promocyjnej ceny rejestracji domeny a ceną przedłużenia domeny. Cesja w obrębie az.pl nadal jest darmowa? Nie mam pojecia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
apze 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2006 Cesja w obrębie az.pl nadal jest darmowa? tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pasTerzu 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2006 Ja też przestrzegam wszystkich przed tymi partaczami! - rejestrowalem domene - najpierw gdzieś pieniądze zginęły (3 dni po rejestracji i opłaceniu domeny domena dalej była wolna i w każdej chwili ktoś mógł sobie zarejestrować) dzwonie do nich przełączali mnie do różnych działów w końcu za 4 razem dostałem info że kasa jest ale nie wiadomo czemu nie zaksięgowali, zapewniono mnie, że do końca dnia będzie domena już zarejestrowana... dopiero następnego dnia była - niby zarejestrowana ale do panelu dostać się nie można - wchodze na chat tam wogóle zero kompetencji w końcu uzyskałem informacje że za "minutkę" dostanę maila z danymi do panelu ... i tak minutka zmieniła się w pare godzin maila jak nie było tak dalej nie ma rejestrowałem sporo domen już i mogę stwierdzić jedno: takiego syfu i niekompetencji jak do tej pory nie spotkałem. właśnie zalogowałem się do panelu a tam - pusto ... panel działa a domeny nie widać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach