matizimny 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2013 (edytowany) Witam Wszystkich! Szukam skryptu który działał by podobnie jak gametracker z tym że tylko miał by pokazywać ile osób jest na serwerze, obrazek miał by się odświeżać co 60s.Dodał to że ten skrypt chce zrobić do ts'a. Kilka taki znalazłem na kilku stronach tylko nie wiem jak to przerobić pod ts3, dodam jeszcze że parametr pod użytkowników na ts jest taki virtualserver_clientsonline , proszę o pomoc. <?php $randomquote = array( 'My first quote!', 'My second quote!', 'My third quote!', 'My fourth quote!', 'My last quote!' ); $image = 'signature_bar.png'; $im = imagecreatefrompng($image); $main_color = imagecolorallocate($im, 51, 102, 153); $black = imagecolorallocate($im, 0, 0, 0); $orange = imagecolorallocate($im, 255, 85, 0); $blue = imagecolorallocate($im, 68, 102, 136); $red = imagecolorallocate($im, 255, 0, 0); $green = imagecolorallocate($im, 0, 160, 0); $left_margin = 10; imagestring($im, 3, $left_margin, 2, 'My wonderful name!', $orange); imagestring($im, 2, $left_margin, 18, 'Another text example...', $main_color); imagestring($im, 2, $left_margin, 30, 'Ok, another one!', $blue); imagestring($im, 1, $left_margin, 48, $randomquote[rand(0, sizeof($randomquote) - 1)], $green); header('Content-Disposition: filename=signature_bar.png'); header('Content-Type: image/png'); imagepng($im); imagedestroy($im); Edytowano Grudzień 22, 2013 przez matizimny (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2013 Potrzebujesz jeszcze funkcji, która ci wyciągnie dane serwera, ile jest aktualnie osób na serwerze etc. to co masz daje ci tylko losowy napis na obrazku. Kiedyś coś takiego pisałem, ale pod serwer radiowy shoutcast. Pozdrawiam NetMAt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czerwony03 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2013 SMS za dyche i zrobię ci ten skrypt Wysłane z mojego GT-S5830 przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matizimny 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2013 Hmm, ostatnio troszkę kiepsko z funduszami stoję ale rozmyśle twoją propozycję, NetMat tu mam do wyciągania ile osób jest na serwerze ale nie wiem jak to z sobą z łączyć jak możesz to luknij w to. <?php require_once("libraries/TeamSpeak3/TeamSpeak3.php"); TeamSpeak3::init(); $cfg["user"]=""; $cfg["pass"]=""; $cfg["host"]="127.0.0.1"; $cfg["query"]="10011"; try { $ts3_ServerInstance = TeamSpeak3::factory("serverquery://" . $cfg["user"] . ":" . $cfg["pass"] . "@" . $cfg["host"] . ":" . $cfg["query"] . "/"); $ts3_VirtualServer = $ts3_ServerInstance->serverGetById(1); // z reguły 1 jest okej, bo to pierwszy wirtualny serwer. $dane = $ts3_VirtualServer->getInfo(TRUE, TRUE); echo "<p>"; echo "Status: ".$dane["virtualserver_status"]."<br/ >"; echo "Adres: ".$cfg["host"]."<br />"; echo "Licencja: NPL<br />"; echo "Użytkowników: ".$dane["virtualserver_clientsonline"]."/".$dane["virtualserver_maxclients"]." <br />"; echo "</p>"; } catch(Exception $e) { /* catch exceptions and display error message if anything went wrong */ echo "<span class='error'><b>FAIL " . $e->getCode() . ":</b> " . $e->getMessage() . "</span>\n"; } ?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czerwony03 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2013 Wiadomo, kasy zawsze brakuje .Ale ja ci cały ten skrypt zrobię (wystarczy ze dasz obrazek, kolor i nazwę czcionki) od początku do końca i oczywiście w razie czego pomogę z "montażem" na twoim serwerze. Oczywiście jak będą potrzebne poprawki to nie ma problemu.Jak się zdecydujesz to pisz:GG - 9191027PwWysłane z mojego GT-S5830 przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matizimny 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2013 Wiesz generalnie to będzie mi służyć na teamspeak'u ,obecnie zbliżają się święta tym bardziej budżet na dzisiejszą chwilę kuleje, że tak napisze w święta powiano się pomagać ( Darmowo ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2013 Skoro masz te dwa skrypty to połączenie ich to kwestia 5 min ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matizimny 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2013 No niby tak ale ja że tak powiem dopiero zaczynam w php i jeszcze popełniam głupie i proste błędy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2013 Eh... są święta, spakuj mi wszystko i wyślij na PW, jeszcze dzisiaj ci odeślę skrypt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matizimny 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2013 Problem Rozwiązany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach