Mikołaj FC.pl 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2006 WITAM! Czy w Polsce (a także i na świecie) jest powszechne wynajmowanie domen? Wszyscy zawsze handlują domenami, ale mało mówi się o wynajmowaniu, a przecież to niby normalna sprawa. Można podpisać umowę na kilka lat, z późniejszym pierwszeństwem do odkupu i osoba która wynajmuje od kogoś domenę nie straci wypracowanej marki, itp. Jeżeli już mówimy o wynajmowaniu domen, to jaki powinien być stosunek wynajmu miesięcznego w stosunku do wartości domeny? Jeżeli mam np. domenę przeprowadzki.pl wartą powiedzmy 3000zł to ile powiniennem chcieć za wynajem? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darekk 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2006 Witam Wedlug mnie wynajem jest oplacalny tylko w przypadku naprawde drogich domen. Bo jak masz domene warta 3tys to zeby ktos chcial ja wynajac musialbys chciec ok.1tys/rok, a w przypadku gdy chciala by ja wynajac powazna firma, ktora wie ze przez 3 lata na pewno bedzie z niej korzystala to stawka byla by jeszcze mniejsza. Wtedy woleli by ja juz odkupic. Dla kogos kto szuka dobrej domeny na krotki okres czasu, np. 1 rok wynajecie bylo by oplacalne. Wtedy placi 1 tys a nie 3. Ale dla firmy ktora potrzebuje domeny na dluzej lepiej jest odkupic. A Ty wynajmujac domene musisz dluzej czekac na swoja kase. Bo tysiac zl/rok to nie jest duzo. Juz lepiej dostac 3 tys od razu to przynajmniej mozna cos kupic. Oczywiscie co innego gdy mamy domene warta np. 20tys zl albo i wiecej. Wtedy wynajecie zaczyna sie robic oplacalne (przynajmniej dla ciebie) Pozdrawiam Darek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach