Lokator 137 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2013 Witajcie. Chciałbym dowiedzieć się czy zagraniczni klienci (w tym przypadku polacy) mogą zakupywać serwery dedykowane na stronie kimsufi.com. Orientuje się ktoś w temacie? Są jakieś punkty w regulaminie, albo informacje które na to nie zezwalają? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2013 Różnica pomiędzy polskim kimsufi a francuskim jest taka ze będziesz miał francuski support, i w razie czego będziesz musiał pisać do nich po francusku lub angielsku, polski support ci już wtedy nie pomoże. Płatność kartami Visa i MasterCard. Pozdrawiam NetMat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2013 Support w języku francuskim, czy angielskim nie jest dla mnie problemem : ) Nie ma dostępnej innej formy płatności? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2013 Niestety rejestracja jest możliwa tylko dla niektórych państw. Napisz do supportu z prośbą o rejestrację i powiedz, że w przypadku odmowy skierujesz sprawę do rzecznika praw konsumenta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2013 Rozumiem. A nie wiecie jak wygląda kwestia z instalacją własnego systemu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2013 Ja problemu z rejestracja nie miałem, co do płatności to jest inna forma użyć francuskiej karty platniczej, ale skoro pytasz o rejestrację to wnioskuje że takiej nie masz. Nawet gdyby ograniczyli rejestrację tylko na teren Francji to wystarczy zwykły VPN i po kłopocie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2013 Rozumiem A z kwestią własnego systemu na dedykowanym, ktoś się orientuje jak jest?: D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2013 Większość masz w panelu, czyste jak i już przygotowane, typu system z owncloud, instalujesz taki system i już jest wszystko skonfigurowane, własnego iso wgrać nie możesz, chyba że sie skontaktujesz z ovh i zapłacisz extra za prace administratora, który ci to wszystko zrobi, ale w kimsufi raczej takich bajerów nie ma A jaki system potrzebujesz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2013 Windows'a, dlatego zastanawiam się nad zrobieniem po prostu vps'a i wgrania tam Windows'a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetMat 107 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2013 (edytowany) Ale którego ? Bo masz tam windy, ale jeśli myślisz o XP czy 7 to tych nie ma, masz tam Windows'a server 2008 i 2012 Edytowano Grudzień 21, 2013 przez NetMat (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2013 Ja problemu z rejestracja nie miałem, co do płatności to jest inna forma użyć francuskiej karty platniczej, ale skoro pytasz o rejestrację to wnioskuje że takiej nie masz. Nawet gdyby ograniczyli rejestrację tylko na teren Francji to wystarczy zwykły VPN i po kłopocie To fajnie, ale jak nie jesteś w rzeczywistości rezydentem danego z państw pewnie mogą ci w każdej chwili konto zablokować... oczywiście lepiej po Polsku kombinować, zamiast Francuzów postawić do pionu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2013 Chodzi mi o instalacje własnego systemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2013 Własnego systemu nie zainstalujesz w ISO. No chyba że planujesz maszynkę z IPMI to wtedy tak, jest taka możliwość. Ale w innym wypadku jest wszystko w panelu. I nie ma możliwości własnego ISO. Jak i nawet KVM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach