evolucja 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2013 (edytowany) Cześć, posiadam pewną stronę(statystyki z wczoraj): 33k UU46k wizyt69k odsłonśrednio 200 osób online. Aktualnie trzymam ją na hostingu dzielonym, jednak dzisiaj muszę z niego uciekać gdyż kończy mi się transfer. Wczoraj strona zużyła go 25GB. Użytkownicy są z całego świata(głównie USA i ChRL). Moja strona tak naprawdę posiada jedną podstronę, korzysta ze skryptów PHP i posiada prostą rejestrację/logowanie oparte na MySQl. Z poczty korzystam na Googe Apps. Strona ma tendencję wzrostową popularności, acz jest ona wielką niewiadomą. Nie mogę zagwarantować, że za tydzień ilość UU nie wzrośnie o 400%, bądź nie spadnie o połowę. Z tego względu nie chciałbym od razu zbyt wiele inwestować. Nie wiem też czy jeszcze shared czy już VPS. Co proponujecie? Tak na razie do 30$/miesiąc? Edytowano Grudzień 12, 2013 przez evolucja (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hyperhost.pl 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2013 (edytowany) Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą: http://hyperhost.pl/. Serwery mamy również ulokowane w Europie (VPS już od 19.99 zł/mies, hosting www od 15.99 zł/6 mies). W razie jakichkolwiek pytań, jesteśmy otwarci na udzielenie odpowiedzi poprzez drogę mailową: bok@hyperhost.pl Pozdrawiamy. Edytowano Grudzień 12, 2013 przez Hyperhost.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2013 Użytkownicy są z całego świata(głównie USA i ChRL). Szukaj czegoś na zachodnim wybrzeżu USA. Digital Ocean ma serwery w San Francisco. Za $20 masz dostęp do dwóch rdzeni, 2GB pamięci, dysk SSD 40GB i 3TB transferu. Z poczty korzystam na Googe Apps. Tego by nie ruszał. Ciężko przebić Gmaila. Chyba że Chińczycy mają problemy z komunikacją? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
evolucja 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2013 (edytowany) Szukaj czegoś na zachodnim wybrzeżu USA. Digital Ocean ma serwery w San Francisco. Za $20 masz dostęp do dwóch rdzeni, 2GB pamięci, dysk SSD 40GB i 3TB transferu. Tego by nie ruszał. Ciężko przebić Gmaila. Chyba że Chińczycy mają problemy z komunikacją? Dostanę coś lepszego od DO na teraz? Potrzebuję decyzję podjąć do godziny. Poradzę sobie z konfiguracją? Wgrywają domyślnie Linux, Apache, MySQL, PHP? Przydałby mi się chociaż zPanel. @EDIT Server z San Francisco jest niedostępny. Są tylko do wyboru 2 w NY i 2 w Amsterdamie. @EDIT2 Sprawdziłem jeszcze raz statystyki. 50% ruchu mam z Europy, 20% Azja i 20% USA. Edytowano Grudzień 12, 2013 przez evolucja (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2013 Dostanę coś lepszego od DO na teraz? Potrzebuję decyzję podjąć do godziny. Poradzę sobie z konfiguracją? Wgrywają domyślnie Linux, Apache, MySQL, PHP? Przydałby mi się chociaż zPanel. @EDIT Server z San Francisco jest niedostępny. Są tylko do wyboru 2 w NY i 2 w Amsterdamie. @EDIT2 Sprawdziłem jeszcze raz statystyki. 50% ruchu mam z Europy, 20% Azja i 20% USA. Zainstalowanie panelu to kilka minut roboty + optymalizacja. Wybierz NY2 ponieważ mają bardzo dobre połączenie. W przypadku kiedy stwierdzić że chcesz inną lokalizację możesz to rozbudować łącząc kilka w całość operując na jednej bazie danych. Sam mam klienta który działa na 3 lokalizacjach jednocześnie by rozłożyć ruch. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
spindritf 240 Zgłoś post Napisano Grudzień 13, 2013 Sprawdziłem jeszcze raz statystyki. 50% ruchu mam z Europy, 20% Azja i 20% USA. Jak 50% Europa, to bierz w Amsterdamie, względnie na wschodnim wybrzeżu (NY). Chińczycy są pewnie przyzwyczajeni do słabych połączeń. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach