arkus 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2013 Witam.Posiadam VPS z preinstalowanym Debian 6.0 + ispCP OMEGA. Standardowo serwer ma wgrana wersje php 5.3, natomiast ja potrzebuje do swojej strony PHP w wersji co najmniej 5.4Próbowałem wgrać nowszą wersję php korzystająć z tego poradnika : http://www.vixu.pl/debian-squeeze-i-php-5-4/php 5.4 działa, lecz panel już nie. Nie wyświetla się nic, jakby wszystkie pliki się wyczyściły.Pliki html w stronach utworzonych w panelu działają, *.php już nie.Wie ktoś może o co w tym chodzi i dlaczego to może nie działać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2013 A co na to mówią logi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2013 ispcp OMEGA jest martwy, zaktualizuj czym prędzej np. do i-MSCP, da się to zrobić bez większego problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2013 Omega bez problemu działa na 7mce... fakt jest martwy, ale działa Należy włączyć debug w /etc/ispcp/ispcp.conf (cos takiego) + restart ispcp. Wtedy utworzą się logi w /var/www/ispcp/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arkus 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2013 Tak, tylko, że mam problem z zainstalowaniem 7 poprzez Solus. VPS po reinstalacji się nie uruchamia, nie wiem co jest tego przyczyną. Na 6 działa wszystko ok. Zaraz spróbuję włączyć logi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arkus 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2013 Skoro twierdzicie, że omega jest juz martwy postanowiłem zainstalować imscp, lecz mam taki blad:Nie wiem jak to naprawić, instalowane na czystym systemie po apt-get update. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2013 Masz problemy z repozytoriami. Wejdź na irc-a i-mscp i odezwij się do @nuxwin, on Ci pomoże najszybciej i najlepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach